Tgrt Haber

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan Putin'i şok edecek paylaşım 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
24 Haziran 2023 00:10 - Güncelleme : 24 Haziran 2023 00:54
Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan Putin'i şok edecek paylaşım 

Son dakika haberi: Rusya'nın paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigojin ile Putin arasında gerilim had safha çıktı. Rus ordusunun Wagner askerlerini vurduğu iddiasıyla harekete geçen Wagner’in kurusu Prigojin, Moskova yönetimine savaş ilan etti. Kremlin ise darbe çağrısı yapan Wagner lideri için tutuklama kararı çıkarırken Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan ilk açıklama geldi; İzliyoruz.

Rusya​'ya yönelik sert eleştirilerde bulunan Rus paralı asker grubu Wagner​'in kurucusu Yevgeniy Prigojin​'in Ukrayna​ savaşını "bir avuç yaratığın" çıkardığını söylemesinin ardından Rusya, Wagner'i vurdu.

Putin​'in talimatıyla gerçekleşen saldırının ardından, Wagner hükümete resmen savaş açtı. Prigojin, halka darbe çağrısı yaparak 'silahını alan sokağa çıksın' derken, Rus tankları da sokaklara indi.

Kremlin'de de hareketlilik yaşanırken Ukrayna'dan da Wagner'in darbe çağrısına 'izliyoruz' açıklaması geldi.

https://twitter.com/DefenceU/status/1672347167187509250

Ukrayna Savunma Bakanlığı Askeri İstihbarat Dairesi (GUR) Başkanı Kirill Budanov, “Irkçılar güç ve para için birbirlerini ısırmaya başladılar. Yaşananlar, uzun süredir konuştuğumuz şeyler” derken, Ukrayna ordusuna da ‘durumdan yararlanma’ mesajı verdi. 

‘SÖZ EĞİTİMLİ SALDIRI TUGAYLARIMIZDA’

Budanov, “Batılı ortakların yetersiz yardımına rağmen Ukrayna ulusunun dayanıklılığı ve cesareti, Rus saldırganlığının en zor günlerinden kurtulmaya yardımcı oldu. Şimdi söz, işgalcilerin omuzlarında Ukrayna'yı ve güçlü, yenilmez ve şanlı ülkemizin bir parçası olmak isteyen bölgeleri özgürleştirecek olan eğitimli saldırı tugaylarımızdadır" dedi.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...