Tgrt Haber

Ukrayna sınırından savaş hazırlığı! Yeni uydu görüntüleri çıktı

02 Şubat 2022 17:43 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 17:52
Ukrayna sınırından savaş hazırlığı! Yeni uydu görüntüleri çıktı

Ukrayna sınırında Rusya birliklerinin yeni uydu görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Rusya’nın askeri birlik ve teçhizatlarını arttırdığı dikkat çekti.

Rusya ile Ukrayna krizi giderek derinleşiyor. Belarus ve Kırım’da askeri ağırlığını arttıran Rusya’nın Ukrayna sınırındaki birliklerinin yeni uydu görüntüleri ortaya çıktı. Maxar uydusunun yeni görüntülerine göre Rusya’nın Ukrayna sınırındaki birliklerini arttırdığı görüldü. Görüntüler, Rus konuşlandırmasının "artan bir etkinlik ve hazırlık seviyesini” yansıtıyor. 

SON İKİ AYDA HAREKETLİLİK ARTTI

Uydu görüntülerine göre son birkaç ayda Rusya, Ukrayna sınırının 150 mil yakınında Rus askeri eğitim alanlarını ve garnizonlarını genişletti. Maxar uydusu, en son görüntülerin Rusya’nın faaliyetinin yeni bir aşamasını gösterdiğini ortaya koyuyor.

Ukrayna sınırından savaş hazırlığı! Yeni uydu görüntüleri çıktı

Kırım'daki Novoozernoe askeri kampında kurulan yeni çadırlar

Geçtiğimiz haftalarda Maxar, Belarus'ta yeni askeri konuşlandırma gözlemlendi. Görüntülerde ayrıca, Beyaz Rusya, Kırım ve Batı Rusya'daki hemen hemen her konuşlandırma noktasında personel için birlik çadırları/sığınakları görüldü. Bu durum, birliklerin genişletildiği ve genel hazırlık seviyelerini artırdığı şeklinde yorumlandı.

Maxar, Kırım'daki Rus askeri kampın Eylül ve Ocak ayı görüntülerini karşılaştırdı. Görüntüler, çadır alanlarında ve aktivitelerde önemli bir artış olduğunu gösterdi. Maxar ayrıca çok sayıda eğitim alanında yerel askeri eğitim faaliyetinin (gerçek atışlı topçu ve manevra eğitimi dahil) devam ettiğini gözlemlendi.

Ukrayna sınırından savaş hazırlığı! Yeni uydu görüntüleri çıktı

28 Ocak 2022 tarihli bu görüntü, Rusya'daki Persovsky eğitim sahasını gösteriyor.

SINIRDA 76 BİN RUS ASKERİ 

Havacılık ve savunma danışmanı Konrad Muzyka, şu anda Ukrayna çevresinde 74 ila 76 Rus tabur taktik grubu olduğunu söyledi. Tabur taktik grupları tipik olarak destek birimleriyle birlikte yaklaşık 1.000 askerden oluşuyor. Bu da takriben 76 bin Rus askerine tekabül ediyor. Muzyka, Ocak ayının ilk haftasından bu yana Rusya'nın kuvvetlerini Doğu Askeri Bölgesi'nden Batı Rusya ve Beyaz Rusya'ya kaydırdığını söylüyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...