Tgrt Haber

Ukrayna sorunu Cenevre'de masaya yatırıldı

17 Nisan 2014 12:14
Ukrayna sorunu Cenevre'de masaya yatırıldı

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ile ABD, Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları, Cenevre'de Ukrayna krizini görüşmeye başladı.

Intercontinental Hotel'de yapılan görüşmelerde ilk olarak Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry bir araya geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, görüşmelerin yapıldığı otele gelen son isim oldu. Lavrov'un gelişi öncesinde, otelin önünde bekleyen kadın gösterici göğsünü açarak Ukrayna'yı destekleyen sloganlar attı. Polis, üzerini battaniye ile örttükleri göstericiyi gözaltına aldı. Öte yandan, Ashton'ın Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Deşçitsa ile akşam saatlerinde bir araya geldiği öğrenildi. Devam eden ikili görüşmelerin ardından dörtlü görüşmeye geçilmesi bekleniyor. Tarafların gün içinde basın toplantısı yapması öngörülüyor.
Ülkelerin kaygıları
Görüşmelerde, Ukrayna'nın sınır güvenliği endişelerini, Rusya'nın ise Ukrayna'nın içişleri ile ilgili konuları gündeme getirmesi bekleniyor. AB enerji güvenliğini ön planda tutarken, ABD'nin ise Rusya'nın küresel güvenliğe tehdit oluşturabilecek hareketlerden sakınması gerektiğini vurgulaması öngörülüyor. AB ile ABD, bölgedeki gerilimin düşürülmesi konusunda ilerleme kaydedilemezse Rusya'ya uygulanan yaptırımların artırılabileceği mesajını veriyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...