Tgrt Haber

Japonya'dan Ukrayna'ya 'uluslararası lejyon'

04 Mart 2022 10:25 - Güncelleme : 04 Mart 2022 10:28
(Foto: AA)

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesine yönelik askeri operasyonları tüm dünyadan tepki çekiyor. Ukrayna'nın 'uluslurarası lejyon' çağrısına Japonya halkından cevap geldi.

(Foto: AA)

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, hafta sonu tüm dünyaya seslenerek, Rusya ile savaşacak 'uluslararası lejyon'un parçası olmak isteyen insanları Ukrayna'ya çağırdı. Zelenskiy, Ukrayna’ya destek vermek isteyen yabancı gönüllü savaşçıların ülkeye vizesiz giriş yapacağını bir kararla duyurdu. 

Kararda, "1 Mart’tan itibaren, sıkıyönetim dönemi için geçici olmak üzere, Ukrayna Uluslararası Lejyon birliğine katılmak isteyen yabancılar için ülkeye vizesiz giriş rejimi getirilmiştir.” denildi. 

Ukrayna, yabancıların orduda gönüllü savaşabilmesi için 2016 yılında "Ukrayna'nın Bölgesel Savunması için Uluslararası Lejyon" isimli bir alt birlik oluşturdu. Bu leyjona katılmak isteyenler için Ukrayna, büyükelçiliklerin savunma ataşelerine başvurmaları gerektiğini belirtiyor. 

JAPONYA'DAN 70 KİŞİ

Japonya devlet medyası NHK, 70 Japon vatandaşının Zelenskiy'in çağrısı sonrasında uluslararası leyjona katılmak istediğini açıkladı. Ukrayna'nın Tokyo Büyükelçiliği, 20 ila 60 yaş arasındaki 70 kişinin çoğunun eski SDF (Öz Savunma Kuvvetleri) mensubu olduğunu belirtti. 

Uluslararası lejyona katılmak isteyen kişiler, "Rus güçlerinin Ukrayna'ya saldırısını affedilemez" olarak görürken, "Japon olarak savaşı durdurmayı istediklerini" açıkladı. Bu nedenlerden ötürü, Ukrayna saflarında yer almak istediklerini söylediler. 

Söz konusu çağrının yer aldığı mesajını sosyal medya hesabı Twitter'dan kaldıran büyükelçilik, daha sonra sağlık, afet önleme, bilgi iletişim sahalarından gönüllü aradığını kamuoyuna duyurdu. 

Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu basın toplantısında, Japon vatandaşlarına bu çağrıya yönelik, "Dışişleri Bakanlığı bütün Ukrayna'ya yönelik tahliye tavsiyesi yayımladı. Halkın 'amacına bakılmaksızın' seyahatini durdurmalarını istiyoruz" dedi.

Bu arada, Japonya, savaştan kaçan Ukraynalıları kabul edeceğini açıkladı. 

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...