Tgrt Haber

Ukrayna’da anne olmak: Çocukların kan grubunu ellerine yazdılar

23 Mart 2022 22:55 - Güncelleme : 24 Mart 2022 00:22
BM raporlarına göre Ukrayna-Rusya savaşında 117'den fazla çocuk hayatını kaybetti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta dördüncü hafta geride kalırken yüzlerce sivil Rus ordusunun saldırıları sonrası hayatını kaybetti. Milyonlarca Ukraynalı evlerini terk ederek komşu ülkelere geçerken Ukrayna’da kalanlar ise yaşam mücadelesini sürdürüyor. Şuana kadar 117 çocuğun hayatını kaybettiği savaşta anneler çocuklarının kan gruplarını eline yazdı.

BM raporlarına göre Ukrayna-Rusya savaşında 117'den fazla çocuk hayatını kaybetti.

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı işgalde 28’inci güne girildi. Rus ordusunun yoğun bombardıman altına tuttuğu Ukrayna’da yaşanan yıkım ve sivil kayıplar dünyanın bir numaralı gündemi haline geldi. Yaşanan insanlık dramına karşı başta ABD olmak üzere çok sayıda Batı ülkeleri Moskova yönetimine sert sözlerle tepki gösterirken alınan yaptırım kararlarını tek tek duyurdu.

117’DEN FAZLA ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Yaşanan savaşta en çok etkilenen kesim olan Ukraynalılardan bazıları evlerini terk etmek zorunda kalırken Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada 3 milyon 489 bin 644 kişinin komşu ülkelere geçtiğini kaydetti. Rus saldırıları sonucunda en az 925 sivilin hayatını kaybettiği belirlenirken 117 çocuğun öldüğü bildirildi.

ÇOCUKLARIN KAN GRUBUNU ELLERİNE YAZDILAR

Kanlı savaşta şehirden kaçamayan bazı Ukraynalı annelerin çocuklarının kollarına yazdığı işaret gündem oldu. Bombardıman altında çaresiz kalan anneler çocuklarının yaralanma olasılığına karşı kan gruplarını ellerine yazdı. Çocuklarının yaralanması durumunda sağlık görevlileri kan grubunu belirlemekle uğraşmayacak ve hızlıca tedavi altına alabilecek.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...