Tgrt Haber

Ukrayna'da çatışmalar alevlendi

23 May 2014 20:22
Ukrayna'da çatışmalar alevlendi

Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk şehri çevresinde Ukrayna askerleriyle Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında çıkan çatışmalar şiddetlendi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı seçimlerinin yapılacağı 25 Mayıs öncesi bölgedeki tansiyon tırmanıyor. Rusya yanlısı ayrılıkçıların Ukrayna askerlerinin barikatlarına düzenlediği saldırıların ardından Ukrayna ordusu harekete geçti. Ukrayna askerlerinin Donetsk şehir merkezine yürüyüşü sürerken, şehrin girişlerinde çatışmalar yoğunlaştı. Donetsk’e 25 kilometre uzaklıktaki Karlovka’da yaşanan çatışmada çok sayıda ayrılıkçının öldüğü ve yaralandığı bildirildi. Bu arada Donetsk şehir merkezindeki okullar erken tatil edildi ve birçok dükkan kepenklerini kapattı. Ukrayna'da 25 Mayıs'ta devlet başkanlığı seçimi düzenlenecek. Donetsk ve Lugansk bölgelerinde bağımsızlık ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılar, ülkenin doğusunda seçim için oy kullanma işlemine izin vermeyeceklerini belirtiyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...