Tgrt Haber

Ukrayna'da çocukların kıyafetlerine kan grubu etiketi takılıyor

23 Şubat 2022 19:15 - Güncelleme : 23 Şubat 2022 20:19
Bazı askeri uzmanlar Rusya'nın Kiev'i hedef alan geniş kapsamlı bir harekata hazırlandığını öne sürüyor.

Ukrayna'da Rusya'nın sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı kabul etmesiyle birlikte OHAL ilan edildi. Olası bir çatışma ihtimaline karşılık aileler çocuklarının kıyafetlerine kan grubu etiketi yapıştırmaya başladı.

Bazı askeri uzmanlar Rusya'nın Kiev'i hedef alan geniş kapsamlı bir harekata hazırlandığını öne sürüyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın sözde Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinin tanınmasına imkan veren iki kararnameyi imzaladı. Rusya Parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi de, Putin’in Rus ordusunun Rusya toprakları dışında görev yapmasına ilişkin başvurusuna onay verdi. Kararın ayrılıkçıların kontrolü altında bulunan bölgelerde çatışmalar şiddetinin artması üzerine Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi toplandı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov yaptığı açıklamada, Donetsk ve Lugansk dışında kalan topraklarında bir ay süreyle OHAL ilan etti.

YEDEK ASKERLER ÇAĞIRILACAK

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medyadan paylaştığı video mesajda, halihazırda bir seferberliğe gerek olmadığını aktardı. Orduya takviye yapmak gerektiğini belirten Zelenskiy, bu nedenle özel dönemlerde yedek askerlerin göreve çağrılması kararnamesini imzaladığını ifade etti. Ukrayna'da Kasım 2021'de onaylanan yasa, 'özel dönemlerde' seferberlik ilan etmeden orduya yedek asker çağırmayı sağlıyor.

1 UKRAYNALI ASKER ÖLDÜ

İki tarafta alarm durumuna geçerken ayrılıkçılar ile Ukrayna ordusu arasındaki çatışmalar da sürüyor. Ukrayna Ordusu'nun Müşterek Kuvvetler Komutanlığı Basın Servisi'nden yapılan açıklamada, Rusya'nın desteklediği birliklerin saldırılar gerçekleştirdiği belirtilerek, "Bombardıman sonucunda 1 Ukraynalı asker şarapnel parçaları nedeniyle yaralanarak hayatını kaybetti. Çatışmalarda 1'i ağır toplam 6 asker yaralandı" denildi.

KAN GRUBU ETİKETİ TAKIYORLAR

Devam eden çatışmaların Donetsk ve Luhansk ile bölgeye yakın alanları aşarak Ukrayna'nın diğer kısımlarına sıçraması ihtimali vatandaşları endişelendiriyor ve önlem almaya itiyor. Ukrayna'nın önde gelen gazetecilerinden olan Olga Tokariuk'un yaptığı açıklamaya göre Ukraynalı anne babalar çocuklarını okula gönderirken kıyafetlerine kan gruplarını gösteren çıkartmalar ekliyor. Okullar ise sık sık öğrencilere tatbikatlar düzenleyerek olası işgal durumuna hazırlıyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...