Tgrt Haber

Ukrayna'da gönüllülük sona erdi 18-60 yaş arasındaki erkekler için karar verildi

25 Şubat 2022 08:54 - Güncelleme : 25 Şubat 2022 09:09
Ukrayna'da askerlik için gönüllülük kalktı, 10-60 yaş arası erkekler ülkeden çıkamayacak.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlamasıyla beraber eli silah tutan herkes, askere çağrıldı. Ukrayna, bu çağrıların ardından gönüllülük esasından vazgeçti ve 18-60 yaş arasındaki erkekler için karar verdi.

Ukrayna'da askerlik için gönüllülük kalktı, 10-60 yaş arası erkekler ülkeden çıkamayacak.

Rusya'nın Ukrayna saldırılarının ardından ülkedeki siviller ülkeyi, kalabalık şehirleri terk etmeye başladı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Rusya'nın hamlelerinin öncesinde eli silah tutan herkesi ülkesini savunmak adına çağırmıştı. Son olarak ise sıkıyönetim ilan edildi.

Ülkenin batısında Polonya sınırında yer alan Lviv kentinin Gümrük Başkanı Daniil Menshikov, sıkıyönetimi hatırlatarak, "Sıkıyönetim nedeniyle 18-60 yaş arası erkeklerin ülkemiz dışına çıkmasına izin verilmeyecektir. Lütfen panik yapmayın ve izinsiz sınırları geçmeyin" dedi.

Öte yandan Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrasında eli silah tutan tüm Ukrayna vatandaşlarına silah dağıtılacağını duyurmuştu.

BAŞKENT KİEV'DE SON DURUM

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de siren sesleri duyuldu Kiev'de yerel saatle 07.05'ten itibaren 2 dakika boyunca sirenler çaldı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yerel saatle 04.20'den sonra da art arda patlamalar yaşanmıştı. Ayrıca yerel saatle 06.17'de ve 06.42'den sonra da patlamalar gerçekleşmişti.

Yerel bir yetkiliden yapılan açıklamaya göre, başkent Kiev'de Rusya'nın askeri operasyonunda bazı konutların roket düşmesi sonucu hasar aldığı belirtilirken, 8 sivilin yaralandığı açıklanmıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...