Tgrt Haber

Bombaların gölgesinde 'zor' tahliye: TGRT Haber o anları görüntüledi

05 Mart 2022 15:58 - Güncelleme : 05 Mart 2022 16:52

Ukrayna’nın Rusya’ya saldırısı tüm şiddetiyle devam ederken çoluk çocuk, genç yaşlı herkes korku içinde ülkeyi terk ediyor. TGRT Haber ekibi o tahliye anlarını görüntüledi.

Kiev'in kapısı konumunda bir şehir olan Irpin'e Rus ordusunun sadece 10 km kaldığı tahmin ediliyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 11 gündür süren saldırılarında kadın ve çocuklar ülkeyi terk etmeye çalışıyor. Başkent Kiev'in bitişiğindeki Irpin kentinde yaşayan siviller, Rus konvoyunun ilerleyişini engellemek için Ukrayna ordusu tarafından havaya uçurulan köprü üzerinden tahliye ediliyor. Tahliye süreci, nehir üzerine koyulan tahtalarla sağlanıyor. Diğer yandan Kiev'in kapısı konumundaki Irpin'e Rus ordusu saldırmaya başladı. TGRT Haber Dış Haberler Müdürü Tuna Öztunç ve kameraman ekibi o tahliye anlarını görüntüledi. 

Diğer taraftan evlerini terk etmek zorunda kalan siviller, güvenli noktalara sığınmaya çalışıyor. Transferin kesişme noktası ise Lviv şehri. Ülkenin en güvenli şehirlerinden biri olarak bilinen Lviv kenti en yoğun günlerinden birini yaşıyor. 

BAŞKENTTE ŞEHİR SAVAŞI HAZIRLIĞI 

Öte yandan Rus ordusunun 64 kilometrelik konvoyunun Kiev sınırlarına kadar geldiği ve başkentin şehir savunmasına hazırlandığı öğrenildi. Bölgeden gelen görüntülerde Kiev'in her noktasına barikatların kurulduğu ve kritik noktalara hendeklerin kazıldığı görüldü.

ABD'NİN ŞEHİR SAVAŞI PLANI SIZDI

ABD’nin Rusya’nın Ukrayna’ya saldırma ihtimaline karşı uzun zamandır hazırlık yaptığını gösteren gizli belgeler basınına sızdı. The Washington Post tarafından haberleştirilen silah teslim evraklarına göre ABD, uzun süredir Ukrayna'ya ciddi silah sistemleri gönderiyor. İletilen silahlar arasında uçaklara karşı füzelerin yanı sıra önemli sayıda piyade silahı da bulunuyor. Listeye göre, aralık ayı başlarında Pentagon Ukrayna'ya bomba imha uzmanı donanımları, pompalı tüfekler, şehir için çatışmalara uygun silah sistemleri ve özel kıyafetler gönderdi. Geçen hafta Biden yönetimi, ilk kez Ukrayna’ya Stinger uçaksavar füze sistemleri göndererek Kiev'in tanklara karşı savunmasını sağladı. Ardından Javelin füzeleri ve zırhlı araçlara karşı diğer mühimmat tedarikini artırarak sevkiyat yaptı.

BİLA TSERKVA’DE YERLEŞİM YERİNİ VURDU

Rus ordusu, Ukrayna'nın Kiev bölgesinde yer alan Bila Tserkva kentindeki yerleşim yerlerini havadan hedef aldı. Evler harabeye döndü. Saldırının ardından yapıların yerle bir olduğu görüldü.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...