Tgrt Haber

Ukrayna’da savaşın sembolü olan ‘Kiev’in Hayaleti’ hayatını kaybetti

29 Nisan 2022 17:47 - Güncelleme : 29 Nisan 2022 17:55
Ukrayna'da 'Kiev'in Hayaleti' 29 yaşındaki binbaşı Stepan Tarabalka olduğu ifade edildi.

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 40’tan fazla Rus uçağını düşürdüğü iddia edilen ‘Kiev’in Hayaleti’ lakaplı savaş pilotunun hayatını kaybetti ifade edildi. Ukraynalı yetkililer ayrıca pilotun kask ve gözlüklerinin müzayedeyle satışa çıkartılacağını kaydetti.

Ukrayna'da 'Kiev'in Hayaleti' 29 yaşındaki binbaşı Stepan Tarabalka olduğu ifade edildi.

Rusya ile Ukrayna arasında savaşta 2 ay geride kaldı. Binlerce kişinin hayata gözlemlerini yumduğu savaşta milyonlarca kişi ise ülkelerini terk ederek çevre ülkelere sığındı.  Rus işgaline karşı ise Ukraynalı askerler ve siviller direniyor. İşgalden kurtarılan bölgelerde Rus ordusunun yaptığı tahribat ortaya çıkarken sivil vatandaşlar ise bazı şehir ‘efsanelerini’ dilden dile konuşmaya başladı. Bunlardan birisi de ‘Kiev Hayaleti’

'KİEV'İN HAYALETİ'NİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Ukrayna’da direnişin simgesi haline ve 40’tan fazla Rus uçağını düşürdüğü iddia edilen ‘Kiev’in Hayaleti’ lakaplı savaş pilotunun hayatını kaybettiği duyuruldu. İngiliz The Times'a konuşan Ukraynalı kaynaklar; savaş pilotunun kimliğini açıklarken, ölümünü de doğruladı. 29 yaşındaki binbaşı Stepan Tarabalka'nın, 13 Mart'ta Rus uçaklarıyla girdiği it dalaşı sırasında MiG-29 jetinin vurulması sonucu hayatını kaybettiği kaydedildi. Verilen bilgiye göre Tarabalka; bir çocuk babasıydı.

Ukrayna’da savaşın sembolü olan ‘Kiev’in Hayaleti’ hayatını kaybetti

KASK VE GÖZLÜKLERİ MÜZAYEDEYLE SATIŞA ÇIKACAK

Ukraynalı yetkililer, konu ile alakalı başka bir bilgi vermezken  pilotun kask ve gözlüklerinin Londra'da yakın zamanda yapılacak bir müzayedeyle satışa çıkartılacağını kaydedildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...