Tgrt Haber

Ukrayna'da sıkıyönetim kanunu imzalandı!

26 Kasım 2018 16:15
Ukrayna'da sıkıyönetim kanunu imzalandı!

Son dakika! Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Karadeniz'de Rusya ile yaşanan gerilimin ardından sıkıyönetim kanunu imzaladı

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Karadeniz'de üç Ukrayna gemisinin ve personellerinin Rusya tarafından alıkonulmasının ardından ülkede sıkıyönetim ilan etti.

Poroşenko'nun imzaladığı sıkıyönetim kanunun 2 ay süreyle geçerli olacağı belirtildi. Sıkıyönetim kanunu Ukrayna parlamentosunun onayından geçtikten sonra yürürlüğe girecek. Parlamentonun gün içerisinde sıkıyönetim kanununu görüşmek üzere toplanması bekleniyor.

Konuyla ilgili daha önce açıklamalarda bulunan Petro Poroşenko, "Rusya'dan, uluslararası hukuku çiğneyerek alıkoydukları Ukraynalı denizcileri derhal serbest bırakmalarını talep ediyorum." demişti.


Rusya'nın Azak Denizi'ndeki tansiyonu düşürmesi gerektiğini vurgulayan Poroşenko, "Denizcilerin yanı sıra el koyulan gemilerin de derhal Ukrayna tarafına teslim edilmesi gereklidir." diye konuşmuştu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise "Kerç Boğazı'nda yaşanan olay nedeniyle yaralananlara tıbbi yardımın derhal yapılmasını ve evlerine güvenli şekilde dönmelerinin sağlanmasını talep ediyoruz. Ukrayna ayrıca el koyulan gemilerin iadesini ve verilen hasarın karşılanmasını da talep etmektedir." ifadelerine yer verilmişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...