Tgrt Haber

Ukrayna'dan Belarus'a uyarı: Saldırman ölümcül hata olur

21 Mart 2022 17:18 - Güncelleme : 21 Mart 2022 17:33
Lukashenko, Putin ile devlet başkanlığından da öte dostluk ilişkileri olduğunu açıklamıştı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, komşu ülke Belarus'un Putin'in askeri güçlerine yardım etmek için ülkelerini 'doğrudan işgal' etme planladığı iddiasında bulunarak "Ölümcül hata olur" dedi.

Lukashenko, Putin ile devlet başkanlığından da öte dostluk ilişkileri olduğunu açıklamıştı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın müttefiki Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko'yu uyardı. Ukraynalı yetkililer, Belarus ordusunun savaş 5’inci haftaya girerken ülkelerini işgal etmeye hazırlandığı konusunda uyardı. Facebook hesabından yapılan açıklamada, Belarus’un silahlı kuvvetlerinin Ukrayna topraklarını işgal etmeye hazırlandığını gösteren işaretler olduğu kaydedildi. 

ÖLÜMCÜL HATA OLUR

Putin'in yakın müttefiki Belarus hakkında yapılan açıklamada, "Ordunun ve Belarus halkının büyük çoğunluğunun iradesinin tersine Belarus askerlerinin, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik silahlı saldırısına doğrudan katılımı Alexander Lukashenko'nun ölümcül bir hatası olacak" ifadeleri yer aldı.  Ukrayna tarafı Belarus’un Volyn yönünde bir saldırı yapma hazırlığı içinde olduğu kaydedildi.

Lukashenko, Japon televizyon kanalı TBS'ye verdiği bir röportajda Putin'i akı sağlığını sorgulayan Batılı liderlere karşı savunarak "O ve ben sadece devlet başkanı olarak bir araya gelmedik, dostane ilişkiler içindeyiz" demişti.

DEMİRYOLLARI DURDURULDU 

Rusya’nın Ukrayna’ya Belarus üzerinden ekipman sağlamasının ardından Ukrayna, bugün itibariyle Belarus’a tren seferlerinin kaldırıldığını duyurdu. Konuya ilişkin açıklama yapan Ukrayna Demiryolları Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Kamyshin, “Rusya, kendi teknik ekipmanlarını artık Belarus üzerinden tren yoluyla Ukrayna’ya sevk edemeyecek. Çünkü Belarus ve Ukrayna arasında tren seferleri iptal edildi. Konunun detaylarını açıklamayan Belaruslu dürüst arkadaşlarımıza da teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...