Tgrt Haber

Kırım Köprüsü'nden dumanlar yükseliyor! Ukrayna füzelerle saldırdı, Rusya'dan intikam mesajı geldi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İHA
12 Ağustos 2023 17:40 - Güncelleme : 12 Ağustos 2023 17:45

Ukrayna S-200 füzeleriyle Kırım Köprüsü'ne saldırı girişiminde bulundu. Rusya saldırının hava savunma sistemince engellendiğini duyursa da köprüden yükselen dumanlar dikkat çekti. Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Saldırılar karşılıksız kalmayacak" açıklamasını yaptı.

Ukrayna​ ile Rusya​ arasındaki çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. Ukrayna hava kuvvetleri taarruza geçerek Kırım Köprüsü'ne füze saldırısı düzenledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın S-200 füzesiyle Kırım Köprüsü'nü hedef aldığı saldırının engellendiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ukrayna’nın bugün Kırım Köprüsü'ne S-200 füzesiyle saldırı gerçekleştirme girişiminde bulunduğu duyuruldu. Füzenin tespit edildiği, Rus hava savunma sistemleri tarafından engellendiği aktarıldı.

KÖPRÜDEN DUMANLAR YÜKSELDİ

Can kaybı veya hasar meydana gelmediği belirtilirken, sosyal medyada paylaşılan videolarda Kırım Köprüsü'nün etrafından dumanlar yükseldiği görüldü.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın gece saatlerinde Kırım Yarımadası'na 20 insansız hava aracıyla (İHA) saldırı girişiminde bulunduğunu, İHA'ların havada imha edildiğini açıklamıştı. Rusya, Kırım'ı 2014'te Ukrayna'dan ilhak etmişti.

RUSYA'DAN 'İNTİKAM' GİBİ AÇIKLAMA

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova​, Ukrayna'nın Kırım'a gerçekleştirdiği iki saldırı girişiminin karşılıksız kalmayacağını vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna'nın Kırım'a yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Sözcü Zaharova, "Bugün öğleden sonra Kiev rejimi bir kez daha Kırım Köprüsü'ne terör saldırısı girişiminde bulundu. Kırım ayrıca gece saatlerinde Ukrayna'nın insansız hava araçları (İHA) tarafından büyük bir saldırıya maruz kaldı. 20 İHA'dan 14'ü Rus hava savunma sistemi ile imha edildi, 6 İHA da elektronik harp sistemi ile engellendi. Bu terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Zaharova, "Kırım Köprüsü, tamamen sivil altyapı unsurudur ve saldırılar kabul edilemez. Köprü, geçtiğimiz yılın sonbaharından beri bu tür saldırılara maruz kalıyor. Ayrıca sivillerin ölümüne de yol açıyor. Bu tür barbarca eylemler haklı gösterilemez ve karşılıksız kalmayacak" dedi.

Kaynak: TGRT Haber / İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...