Tgrt Haber

Ukrayna'dan Medvedev hamlesi: Görüldüğü yerde yakalanacak

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Ekim 2022 19:44 - Güncelleme : 11 Ekim 2022 09:10
Ukrayna'dan Medvedev hamlesi: Görüldüğü yerde yakalanacak

Ukrayna'ya yönelik tehditkâr açıklamalarıyla dikkat çeken Rusya'nın eski Başbakanı ve Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Ukrayna İçişleri Bakanlığı ve istihbaratı tarafından arananlar listesine dahil edildi. Bu kapsamda Medvedev'in görüldüğü yerde gözaltına alınması talimatı verildi.

Rusya​ ordusunun işgali altındaki Ukrayna​, Rus politikasının önemli bir ismini arananlar listesine ekledi. Ukrayna İçişleri Bakanlığı ve Ukrayna İstihbarat Servisi, Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve Rusya’nın eski Başbakanı Dmitriy Medvedev​ için yakalama kararı çıkardı.

GÖRÜLDÜĞÜ YERDE GÖZALTINA ALINACAK

Medvedev'in Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne dair söylemleri üzerine soruşturma organları tarafından ifadesinin alınması için arandığı belirtildi. Medvedev, bu karar doğrultusunda Ukrayna istihbarat elemanlarınca görüldüğü yerde gözaltına alınabilecek veya Ukrayna'yı ziyaret etmesi durumunda doğrudan sorgu için alıkonulabilecek.

UKRAYNA'YI TEHDİT ETMİŞTİ

Rusya Güvenlik Konseyi (SB) Başkan Yardımcısı Medvedev, Kiev yönetiminin NATO’ya katılmaktan vazgeçse bile Rusya’nın operasyonlarını durdurmayacağını açıklamıştı. Batı'yı Rusya'yı parçalamamaya çalışmakla suçlayan Medvedev, nükleer bir gücü parçalamaya çalışmanın 'her zaman ölümlü bir satranç oyunu' olduğunu söyleyip, bunun insanlık için kıyamet günü anlamı taşıyacağının altını çizmişti.

Ukrayna'nın Rusya'ya saldırmak için ABD tarafından sağlanan füzeleri kullanması halinde Moskova'nın batıdaki şehirlere saldıracağı konusunda adeta gözdağı veren Medvedev, Ukrayna'ya gönderilen füzelerin Rusya'yı hedef alması durumunda topyekûn saldırı tehdidinde bulunmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...