Tgrt Haber

Ukrayna'dan Moskova'ya yeni taarruz! 3 İHA ile saldırdılar

23 Ağustos 2023 08:38 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 08:44
Ukrayna'dan Moskova'ya yeni taarruz! 3 İHA ile saldırdılar

Rusya, Ukrayna'nın, başkent Moskova'ya 3 İHA saldırı girişiminde bulunduğunu ancak engellendiğini duyurdu.

Rusya​ ile Ukrayna​ arasındaki kanlı savaşta son dönemde roller değişti. Savaşın başladığı günden bu yana savunma pozisyonunda olan Ukrayna son dönemde taarruz durumuna geçerek arka arkaya Rusya topraklarına saldırılar düzenlemeye başladı. Bunlardan sonuncusu dün Moskova​'ya gerçekleşti. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın, şehre 3 insansız hava aracıyla (İHA) saldırı girişiminde bulunduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Gece saatlerinde Rusya hava savunma güçleri tarafından Kiev​ rejiminin 3 İHA​ ile Moskova şehrine terör saldırısı girişiminin engellendiği" belirtildi.

İHA'LARDAN BİRİ BİNAYA ÇARPTI

İHA'lardan ikisinin Moskova bölgesinin Mojayskiy ve Himki ilçeleri hava sahasında imha edildiğine işaret edilen açıklamada, "Üçüncü İHA elektronik harp araçlarıyla bastırıldı ve kontrolünü kaybederek Moskva City kompleksinde inşaat halindeki bir binaya çarptı." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, saldırılarda can kaybı yaşanmadığı aktarıldı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...