Tgrt Haber

Ukrayna'dan Rusya ile ilgili korkutan iddia: Sahte bayrak operasyonu düzenleyecek

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Daily Mail
22 Kasım 2022 14:24 - Güncelleme : 22 Kasım 2022 14:48
Savaşta Rusya, Herson bölgesinden çekildi.

Rusya’nın işgal harekatı devam ederken Ukrayna’dan dünyanın gündemine adeta bomba gibi düşen bir iddia geldi. Ukrayna istihbaratı Rusya'nın yeni planına ulaştı.

Savaşta Rusya, Herson bölgesinden çekildi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 24 Şubat’tan beri devam ediyor. Son olarak Herson’dan çekilen ve savaşta ağır yara alan Rusya​ ile ilgili Ukrayna​ kritik bir iddiada bulundu. Rusya, kısmi seferberlik ile kara harekatını dengelemeye çalışırken Ukrayna istihbaratı, Moskova'nın savaşın seyrini değiştirmeye aday planını kamuoyu ile paylaştı.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Rusya Belarus​'ta bir sahte bayrak operasyonuna imza atmayı planlıyor.  Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü'nün raporuna göre, Putin​'in güçleri Grodno bölgesindeki Astravets Elektrik Santralini ve Brest'teki altyapıyı hedef almaya hazırlanıyor.  Rapora göre, Rusya bu operasyonu NATO veya Ukrayna'yı suçlayacak şekilde gerçekleştirmesi gündemde.  

RUSYA'DAN BELARUS'U SAVAŞA ÇEKME PLANI 

Rusya'nın bu sayede hem Ukrayna ve NATO'yu zor durumda bırakmayı hem de Belarus'u savaşa çekmeye çalışacağı belirtiliyor. Belarus'un savaşa girmesi Ukrayna savaşında ikinci cephenin açılması anlamına geliyor. Bazı askeri uzmanlar Belarus'un savaşa girmesini sahada gerileyen Rusya'nın zafer için son şansı olduğu yorumunda bulunuyor. İddiaların merkezindeki tesis Litvanya sınırına yakın ve ülkenin başkenti Vilnius'tan sadece 40 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Sahte bayrak operasyonu, bir ülkenin kamuoyu oluşturmak ya da haklı bir nedene sahip olmak için düşman kılığında kendi birliklerini saldırı düzenlemesine olarak biliniyor. 

Ukrayna'dan Rusya ile ilgili korkutan iddia: Sahte bayrak operasyonu düzenleyecek

DSÖ'DEN UKRAYNA UYARISI

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bu kış Ukrayna'da milyonlarca kişinin hayatının tehdit altında olacağını söyledi. DSÖ, Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Henri P Kluge, Ukrayna'nın enerji altyapısının yarısının hasar gördüğünü ve 10 milyon kişinin şu anda elektriksiz olduğunu vurguladı. Dr. Kluge, “Basitçe söylemek gerekirse, bu kış hayatta kalmakla ilgili olacak” dedi.

Kaynak: Daily Mail
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...