Tgrt Haber

Lavrov’un açıklamalarından sonra Zelensky’den net cevap: Oturup konuşalım!

25 Şubat 2022 15:10 - Güncelleme : 25 Şubat 2022 15:51
Lavrov’un açıklamalarından sonra Zelensky’den net cevap: Oturup konuşalım!

Rusya’nın sıcak savaşı başlatacak hamlesinin ardından bölgeden acı haberler gelmeye devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un açıklamalarına cevap veren Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, ölümlerin bitmesi için masaya oturup konuşma teklifinde bulundu. Zelensky'nin teklifine Putin'in cevabı ise gecikmedi

Rusya’nın Donbass’ta başlattığı askeri harekatın ardından savaşın 2. Gününde de bölgeden acı haberler gelmeye devam ediyor. Son verilere göre ölü sayısının 137, yaralı sayısının ise 300’den fazla olduğu bildirildi.

Bu sabah saatlerinde ise başkent Kiev'e giren Rus işgalcileri şehri kuşattı. Öte yandan Lavrov'un açıklamalarına Ukrayna lideri Zelensky'den hızlı ve net bir cevap geldi. Zelensky, Putin'e seslenip "Ölümleri durdurmak için masaya oturalım" diyerek müzakere çağrısında bulundu. Zelensky'nin 'masa' çağrısının ardından bir açıklama da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den geldi.

AVRUPA’YA ‘YETERSİZLİK’ SUÇLAMASI

Ukrayna lideri Zelensky, Avrupa vatandaşlarını da hükümetlerini daha kararlı eylemlere zorlamak için protesto yapmaya çağırarak, "Avrupa ne kadar hızlı hareket ederse savaş o kadar çabuk biter" dedi. Ayrıca Zelensky, Avrupa'yı yetersiz tepki vermek ve yeterli askeri yardım yapmamakla suçladı.

LAVROV'UN AÇIKLAMALARI

Zelenski'den önce ise Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, düzenlediği basın toplantısında Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmediğini ifade etti. Lavrov, Zelensky ve yönetimi ile devam edilmesinin mümkün olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Biz Ukrayna'da yaşayan herkesin haklarını kullanmasını istiyoruz herhangi bir baskı olmaksızın yaşamalarını istiyoruz. Ukrayna halkı yeterince acı çekti. Kimse Amerikan ordusunun orada olmasını istemiyor."

ZELENSKY'NİN MÜZAKERE ÇAĞRISINA PUTİN'DEN CEVAP 

Çin devlet televizyonu CCTV, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Çinli mevkidaşı Xi Jinping'e de Rusya'nın Ukrayna ile üst düzey görüşmeler yapmaya istekli olduğunu söylediğini bildirdi. CCTV'ye göre Putin, "ABD ve NATO uzun süredir Rusya'nın makul güvenlik endişelerini görmezden geldi, defalarca taahhütlerinden caydı ve Rusya'nın stratejik alt çizgisine meydan okuyarak doğuya doğru askeri konuşlandırmayı ilerletmeye devam etti. Rusya, Ukrayna ile üst düzey müzakereler yürütmeye istekli" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...