Tgrt Haber

Ukrayna'dan Rusya'ya suçlama: Yardım konvoyunu tutuyorlar

31 Mart 2022 17:05 - Güncelleme : 31 Mart 2022 17:23
Ukrayna'dan Rusya'ya suçlama: Yardım konvoyunu tutuyorlar

Ukrayna Bakanı Vereshchuk, Mariupol’daki sivilleri tahliye edecek olan 45 otobüslük konvoyun Rus kontrol noktasında tutulduğunu iddia etti.

Rusya’nın Ukrayna’ya işgali tüm şiddetiyle devam ediyor. Ukrayna Bakanı Iryna Vereshchuk, ülkenin en fazla tahribat gören şehri Mariupol’da bulunan sivilleri tahliye edecek olan konvoyun Rus kontrol noktasında tutulduğunu iddia etti. Yapılan açıklamada, Mariupol'a giden bir otobüs konvoyunun Ukrayna'nın elindeki Zaporizhzhia şehri ile Rus kontrolündeki Berdiansk şehri arasında yer alan Vasylivka şehrinde Rus askerleri tarafından kontrol noktasında tutulduğunu söyledi.

45 OTOBÜS BEKLETİLİYOR

Vereshchuk, "Görevimiz insani bir koridor açmak ve insanların, özellikle de sivillerin -kadınlar, çocuklar, yaşlılar- hayatta kalmasına yardımcı olmak" ifadelerini kullandı. Bugün 45 otobüs Zaporizhzhia'dan Berdiansk'a hareket etti. Vereshchuk, konvoyların kontrol noktasında Rus ordusu tarafından geçişlerine izin verilmediğini söyledi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Cuma günü sivillerin Mariupol'dan güvenli geçişini kolaylaştırmaya hazırlandığını söyledi.

100 BİN KİŞİ ACİL TAHLİYE BEKLİYOR

Vereshchuk, savaş öncesi 400.000'den fazla nüfustan geriye tahliye edilmesi gereken 100.000 kişinin daha olduğunu söyleyerek “Bizim ve dünyanın yardımına ihtiyacı olan 100.000 kadın, çocuk, yaşlı ve engelli insan daha var" dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...