Tgrt Haber

Ukrayna’dan silah bırakan Rus askerlerine özgürlük ve para garantisi

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
28 Şubat 2022 23:44 - Güncelleme : 01 Mart 2022 00:15
Vladimir Zelensky, Rus askerlerine silah bırakma çağrısı yapmıştı.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırıları Kiev bombardımanıyla devam etti. Ukrayna Savunma Bakanlığı, silah bırakan Rus askerlerine özgürlük ve 5 milyon ruble para yardımı teklifinde bulundu.

Vladimir Zelensky, Rus askerlerine silah bırakma çağrısı yapmıştı.

Rusya-Ukrayna krizinde 5. güne gelinirken dikkat çeken bir gelişme gündeme geldi. İki ülke ortak nokta bulmak için masaya oturmuşken Kiev’de tekrar bombardımanın olduğu aktarılmıştı.

Ukrayna'yı işgal eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ordusundan liderleri Vladimir Zelensky'e karşı darbe yapmalarını istemişti. Buna karşılık Zelensky de ülkelerinde bulunan Rus askerlerine silah bırakmalarını önermişti.

UKRAYNA'DAN RUS ASKERLERİNE TEKLİF

Bu konudaki ısrarını sürdüren Ukrayna, yeni bir teklif de bulundu. Ukrayna Savunma Bakanlığı, silah bırakan Rus askerlerine özgürlük ve para yardımı garantisi verdi.

Savunma Bakanı Aleksey Reznikov "Rus asker, seni topraklarımıza ölmeye ve öldürmeye gönderdiler. Suç sayılan emirleri yerine getirme. Eğer silahını bırakırsan size af ve 5 milyon ruble (yaklaşık 645 bin TL) garantisi veriyoruz. İşgale devam edenlere merhamet edilmeyecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...