Tgrt Haber

Ukrayna’dan şok iddia: Rusya oldukça tehlikeli ‘fosfor’ silahını devreye soktu

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
06 May 2023 19:54 - Güncelleme : 06 May 2023 20:01

Rusya, Bakhmut kentine art arda saldırılarıyla savaşın seyrini değiştirdi. İki ülke arasında çatışmalar daha da şiddetlendi. Ukrayna, Rusya’nın fosfor bombası kullandığını iddia etti.

Ukrayna’ya saldırmaya devam eden Rusya​, Bakhmut​ kentini ablukaya aldı. Ukrayna​, Rusya’yı Bakhmut kentine fosfor bombasıyla saldırmakla suçladı.

VİDEO YAYINLANDI

Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rus ordusunun Bakhmut’un boş alanlarına fosfor bombasıyla saldırdığı iddia edildi. Açıklamada, Rusya’nın fosfor bombası kullandığı belirtilen anların videosuna da yer verildi.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre Rusya, savaşın başından bu yana Ukrayna'da beyaz fosfor​ kullanmakla suçlanıyor.

FOSFOR BOMBASI NEDİR?

Fosfor bombası, beyaz fosforun havadaki oksijenle birleşip hızlı bir şekilde yanmasıyla, suyla birleştiğinde de sönmek yerine daha da kuvvetlenmesiyle söndürülemez bir ateş oluşturan kimyasal silah olarak oldukça tehlikeli bir silah olarak biliniyor.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...