Tgrt Haber

Ukrayna'dan tahliye edilen ilk kafile Türkiye'de!

26 Şubat 2022 11:54 - Güncelleme : 26 Şubat 2022 16:36
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün 5 bin Türk vatandaşının daha önce Türkiye'ye döndüğünü açıklamıştı.

Rus işgali altındaki Ukrayna'dan tahliyesine başlanan Türk vatandaşları Türkiye'ye ayak bastı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün 5 bin Türk vatandaşının daha önce Türkiye'ye döndüğünü açıklamıştı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından tahliyesine başlanan Türk vatandaşlarının bulunduğu 5 otobüslük kafile Türkiye'ye ulaştı. Ülkenin farklı bölgelerinden tahliye edilmek üzere otobüslere bindirilen Türk vatandaşları, kara yoluyla dün akşam saatlerinde Romanya'ya hareket etti.

Rusya'nın harekat düzenlediği Ukrayna'da yaşayan Türklerin tahliyesi, dün akşam saatlerinde kara yoluyla başlatıldı. Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği'nin irtibat kurduğu Türklerden 120 kişi, kiralanan 3 otobüsle Kiev'den Türkiye'ye gelmek üzere yola çıktı. 120 kişi saat 12.00 sularında Edirne'ye ulaştı. 

TÜRK ÖĞRENCİLER DE DÖNDÜ! 

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası ülkeyi terk eden bir grup Türk öğrenci, Kırklareli'ne geldi. Öğrenim gördükleri Ukrayna'dan ayrılarak Moldova, Romanya ve Bulgaristan'ı geçen 7 öğrenci, Dereköy Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaptı. Öğrencilerden Sedat Kılıç, Ukrayna'nın Odessa kentinde eğitim gördüklerini  belirterek  “2 gündür yoldayız. İnsanlarda gözyaşı, hüzün var. Savaşın her türlüsü kötü. Biz de bundan çok etkilendik. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ne kadar burada da olsak ruhen onlarla yaşıyoruz. Bir şey beni mutlu etti, Türkiye'ye giren Ukrayna vatandaşlarının yüzleri gülüyor. Ülkeme çok teşekkür ederim Ukrayna'ya sahip çıktığı için" ifadelerini kullandı. 

ELLERİNDE BAVULLARLA YÜZLERCE KİŞİ 

 Romanya sınırı yakınında araç kuyruğu yaklaşık 20 kilometreye kadar buluyor. Ayrıca sınır kapısına ellerinde valizleriyle yüzlerce insanın yığıldığı belirtiliyor. Ukrayna'da mahsur kalan iş insanlarından Join Turizm Ortağı Süleyman Güler, sınır kapısında yoğunluk olduğunu, işlemlerin birkaç saat sürebileceğini tahmin ettiklerini belirtti.

5 BİN KİŞİ ÜLKEYE DÖNDÜ 

Dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kiev'deki 90 kişinin otobüslerle hareket ettiğini açıklamıştı. Çavuşoğlu, "Tahliyeler başladı. 12 Şubat'tan itibaren vatandaşlarımıza yaptığımız uyarılar çerçevesinde yaklaşık 5 bin vatandaşımız zaten ülkemize dönmüştü. Özellikle 12 ve 22 Şubat'ta yaptığımız duyurulardan sonra" demişti. 

Ayrıntılar geliyor... 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...