Tgrt Haber

Ukrayna'nın enerji altyapısı yok ediliyor! Vatandaşlara uyarı: Bahara kadar ülkeye dönmeyin

26 Ekim 2022 08:55 - Güncelleme : 26 Ekim 2022 09:20
Ukrayna'nın enerji altyapısı yok ediliyor! Vatandaşlara uyarı: Bahara kadar ülkeye dönmeyin

Rus füzeleri, Ukrayna'nın Dinyeper şehrini vurdu, bir petrol istasyonunda yangın çıktı. Ukrayna Başbakan Yardımcısı, enerji altyapısının yetersizliği nedeniyle vatandaşlarına, ''Bahara kadar gelmeyin'' uyarısında bulundu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise İngiltere'nin yeni başbakanı Rishi Sunak ile görüştü ve Ukrayna'ya davet etti.

Rusya​'nın Ukrayna​'yı işgali 242 gündür devam ederken dün Rus füzeleri yeniden Dinyeper şehrini hedef aldı. Bir petrol istasyonu alevlere teslim oldu, çevredeki araçlar ise küle döndü. Rusya, Ukrayna'nın enerji altyapısını hedef almayı sürdürürken Avrupa Komisyonu, üye ülkeleri ve şirketleri Ukrayna'nın enerji altyapısına daha fazla destek verilmesi konusunda uyarılarda bulundu. 

Ukrayna, ülkeyi terk etmek zorunda kalan vatandaşlarına, ''Bahara kadar gelmeyin'' çağrısı yaptı. Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk, enerji hattı onarımının kısa sürede yapılamayacağını bildirdi ve ''Bu kış hayatta kalmak zorundayız'' dedi.

Ukrayna'nın enerji altyapısı yok ediliyor! Vatandaşlara uyarı: Bahara kadar ülkeye dönmeyin

ENERJİ ALTYAPISININ EN AZ ÜÇTE BİRİ İMHA EDİLDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy​, ülkenin enerji altyapısının en az üçte birinin yok edildiğini bildirdi. Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'la görüşen Zelenskiy, hava savunma sistemleri, ağır silah ve zırhlı araç talebinde bulundu. Yardım çağrısını yineleyen Zelenkiy, gelecek yıl ülkede 38 milyar dolar bütçe açığı beklendiğini açıkladı. 

ZELENSKİY'DEN RISHI SUNAK'A DAVET

Zelenskiy, İngiltere'nin Yeni Başbakanı Rishi Sunak'la da telefon görüşmesi yaptı. Sunak, İngiltere'nin Ukrayna'ya olan desteğinin süreceğini aktarırken, Ukrayna Devlet Başkanı ise Sunak'ı Ukrayna'ya davet etti. Liderler, Rusya'ya yönelik yaptırımların süreceğini de belirtti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitri Kuleba, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu uzmanlarının Ukrayna'ya geleceğini açıkladı. Uzmanlar, Rusya'nın Kiev'in "kirli bomba" kullanmayı planladığı yönündeki iddialarını araştıracak.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...