Tgrt Haber

Ukraynalı genç kadından direnişe muhbir desteği: Flört uygulamasıyla Rus askerlerini böyle kandırdı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Dailymail
07 Ekim 2022 15:35 - Güncelleme : 07 Ekim 2022 16:16
Ukraynalı genç kadından direnişe muhbir desteği: Flört uygulamasıyla Rus askerlerini böyle kandırdı

Rusya'nın işgali nedeniyle Ukrayna'nın doğusunda bulunan ve son olarak Rusya tarafından ilhak edilen Herson'dan kaçmak zorunda kalan Lisa adlı bir kadın, flört uygulaması kullanarak Rus askerlerini tuzağa düşürdü. Lisa, uygulama sayesinde Rus askerlerinin konumlarını, silah fotoğraflarını Ukraynalı uzmanlara bildirdi.

Rusya​'nın Ukrayna​'yı işgalinde 8. aya girilirken Rusya ordusuyla elle tutulur bir kazanım elde edemedi. Bu yüzden Ukrayna'nın doğusunda bulunan 4 bölgede sahte referandum düzenlendi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​, sahte referandumdan 'Rusya'ya katılım' çıktığı bahanesiyle ilhak açıkladı. Ukrayna ordusu, ilhak edilen Herson​, Zaporijya​, Donetsk ve Luhansk'ta ilerlemelerini sürdürürken sivillerden de orduya yardım geldi. 18 yaşındaki Lisa isimli bir kadın, Rus işgali nedeniyle Herson'dan kaçmak zorunda kalmasının ardından Rus askerlerini flört uygulamasıyla tuzağa düşürdü.

Dailymail'in haberine göre Lisa, bir flört uygulamasında sahte bir profil oluşturdu ve askerlerden hoşlanan Rus bir kadın olduğunu yazdı. Lisa, bu uygulama sayesinde Rus askerlerini kandırdı ve konum bilgilerine ve silah fotoğraflarına ulaştı. Lisa, bu sayede de Rus askerlerini ifşa etti.

Ukraynalı genç kadından direnişe muhbir desteği: Flört uygulamasıyla Rus askerlerini böyle kandırdı

Lisa, bu yönetimle Rus askerlerini ifşa etme fikrini ise TikTok'ta bir Rus askeriyle arkadaş olup, nerede görev yaptığını öğrenince Ukrayna ordusuna bilgi aktaran bir kadından aldı.

Lisa, ise bu bilgileri askerlerin yerlerini belirlemek için internet verilerini kullanan Slidstvo.info'dan araştırmacı gazetecilere aktardı.Lisa, "Hepsi suçlu çünkü başka bir ülkenin sınırını silahlarla geçtiler. Ukrayna’ya çalmaya, öldürmeye geldiler” dedi.

Bir Rus askeri de Lisa'yı etkilemek için havalimanından yola çıkan Rus uçaklarının videolarını gönderdi. 19 yaşındaki Rus asker Nikolai Izmailov, Lisa'ya atığı mesajda da “Roketleri düşürmek ve Ukraynalıları öldürmek için bir baskın düzenliyoruz” dedi.

Ukraynalı genç kadından direnişe muhbir desteği: Flört uygulamasıyla Rus askerlerini böyle kandırdı

Izmailov, ayrıca Odesa ve Harkiv’e gitmeden önce işgal altındaki Herson'da arkasına park etmiş bir dizi helikopterle poz verdi.

Son olarak, geçen ay Herson’dan kaçan Lisa, Rus işgalinin hayatının paramparça ettiğini belirterek, "Doğup büyüdüğüm yerden ayrıldık ve şimdi oraya dönemeyiz, ama Ruslar orada oturuyorlar ve iyiler. Kötü bir şey olmamış gibi mutlular'' dedi.

Kaynak: Dailymail

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...