Tgrt Haber

Ukraynalı kadınların esir Rus askerine yemek verdiği görüntüler viral oldu

03 Mart 2022 14:53 - Güncelleme : 03 Mart 2022 15:25

Ukrayna'da teslim olan Rus askerine Ukraynalılar, çay ve börek vererek teselli etti. Ukraynalılar, genç askerin annesiyle konuşmasını sağlayınca ise gözyaşlarını tutamadı, hıçkıra hıçkıra ağladı. Sosyal medyada bu görüntüler viral haline geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri emriyle başlayan Ukrayna işgalinin ardından Rus askerleri, ülkeye girdi. İşgalde her geçen gün şiddet artarken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 9 bin Rus askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı. sosyal medyada yayılan görüntülerde Rus askerleri için toplu mezarlar kazıldığı görüldü. Bazı Rus askerleri ise teslim olmayı seçti. Ukraynalı vatandaşlar, teslim olan Rus askerlerini aileleriyle telefonda görüştürdü. Bir Rus askerinin Ukraynalı vatandaşlardan tarafından verilen çayı ve böreği yerken çekilmiş videosu ise sosyal medyada viral haline geldi.

Ukraynalılara teslim olan Rus askeri, Ukraynalı vatandaşlar tarafından teselli edildi. Kadınlardan birinin sırtını sıvazlayarak ''Her şey yolunda'' dediği görüldü. Kadınlar, Rus askerine, sıcak çay ve börek ikram etti. Bir başl-ka Ukraynalı ise askerin annesini aradı, o anlarda genç asker, gözyaşlarına hakim olamadı ve hıçkıra hıçkıra ağladı. Ukraynalı kadınlardan biri askerin annesini, "Tanrı seninle olsun Natasha. Seni daha sonra arayacağız. Oğlun yaşıyor ve sağlıklı." diyerek sakinleştirdi.

Ukraynalı kadınların esir Rus askerine yemek verdiği görüntüler viral oldu

Duygusal görüntüler, sosyal medya platformu Twitter'da "Rus askerleri, teslim olun, Ukrayna halkı sizi doyuracak" çağrısıyla yayımlandı. 

Ukraynalı kadınların esir Rus askerine yemek verdiği görüntüler viral oldu

RUS ASKERLERİ, ERZAKSIZ VE MORALLERİ BOZUK

Rusya'nın ordusunda geniş bir kısmı oluşturan genç ve iyi eğitimli olmayan askerlerin savaş hazırlıksız yakalandıkları, yaşadıkları sorunlar nedeniyle verilen emirlere uymadıkları günlerdir konuşuluyor.

İngiliz Telegraph gazetesi, Rus askerlerin telsiz konuşmalarını yayınlayıp genel olarak hepsinin moralinin bozuk olduğunu hatta çatışmalar sırasında ağlayanlar olduğunu yazdı. Gazete birliklerin genellikle araçlarda veya siperlerde uyumak zorunda kaldığını ve erzak sıkıntısı nedeniyle sık sık tartışmalar yaşandığını iddia etti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
DİLEK KOCAMADENCİ 4 Mart 2022 13:56

Napsınlar onlarda emir kulları ne derlerse onu yaparlar yazık evlat nasılda ağladı Onlara da bişe oldumu onlarında Annesi Ailesi Ağlıyor bomba attığı yer ekmeğini çayına kadar yedirip içiriyor insanlık işte budur onlar silah doğrulttular bunlar ise Ekmek Keşki savaş olmasa İnsanlar hep birlikte huzur içinde yaşasa olmazmı anam nedir paylaşamadıkları dünya hiçkimseye kalmadı kalmıycak kimedir bu üstünlük Kainatın Tek Sahibi Allahtır Allah Allahım bu mübarek günde Tüm insanlığa Hidayet versin i

4161 3 Mart 2022 19:02

Lanet olsun savaşınız

Sonraki Haber Yükleniyor...