Tgrt Haber

Ukraynalı pilotların F-16 eğitimi için ABD'den yeşil ışık

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
22 Ağustos 2023 13:04 - Güncelleme : 22 Ağustos 2023 13:28
Ukraynalı pilotların F-16 eğitimi için ABD'den yeşil ışık

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ihtiyaç halinde Ukraynalı pilotlara F-16 eğitimi vermeye hazır olduklarını açıkladı. Singh, ayrıca pilotların ciddi bir İngilizce eğitiminden de geçmeleri gerektiğini söyledi. 

Pentagon​ Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, düzenlediği basın toplantısında Danimarka ve Hollanda'nın Ukrayna​'ya verilecek olan 61 adet F-16​ uçağı hakkında konuştu. Sözcü Singh, ihtiyaç halinde Ukraynalı pilotlara F-16 eğitimi vermeye açık olduklarını bildirdi.  

Avrupalıların "üstesinden gelebileceğinden daha çok sayıda" Ukraynalı pilotun F-16 eğitimine ihtiyacı olması halinde ABD'nin de devreye girebileceğini belirten Singh, "Avrupa'da kapasite dolarsa mevcut pilotları eğitmeye açığız. Eğer Danimarka ve Hollanda eğitim konusunda başı çekiyorsa ve Ukrayna'nın göndermeyi planladığı pilotları eğitecek kapasiteye sahip değillerse o zaman biz de eğitime yardımcı olacağız" diye konuştu.  

Singh, ayrıca, Ukraynalı pilotların F-16'ları kullanmaya hazır hale gelmeleri için "ciddi bir İngilizce eğitimi" almaları gerekeceğini ve bunun uzun bir zamanda gerçekleşeceğini söyledi.  

F-16 SÖZÜNÜ ALMIŞTI 

Danimarka, 4 ila 6 ay süre olan Ukraynalı pilotların eğitiminin tamamlanmasıyla yıl sonuna doğru 19 adet F-16’yı Ukrayna’ya teslim etme sözü vermişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy​, 20 Ağustos'ta Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, Hollanda ve Danimarka’dan toplam 61 adet F-16’yı teslim alacaklarını söylemişti.

ABD'nin F-16 savaş uçaklarını Ukrayna'ya teslim etmesi için Hollanda ve Danimarka'ya yeşil ışık yakmasıyla Zelenskiy, 20 Ağustos'ta Hollanda’yı ziyaret etmiş ve ardından Danimarka’ya geçmişti. 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...