Tgrt Haber

Ukraynalılar orduya katılmak için akın etti! Gönüllü askerlik kuyruğu

24 Şubat 2022 14:21 - Güncelleme : 24 Şubat 2022 14:29
Ukraynalılar orduya katılmak için akın etti! Gönüllü askerlik kuyruğu

Rusya'nın Ukrayna harekatına dair bölgeden yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. Orduya gönüllü olarak katılmak isteyen Ukraynalılar, Kiev başta olmak üzere birçok şehirde askerlik şubeleri önünde uzun kuyruk oluşturdu.

Moskova-Kiev gerilimi, Rus ordusunun Donbas'a yönelik harekat başlatmasıyla yeni bir boyut kazandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Özel askeri operasyon düzenlemeye karar verdim." dedi.

Moskova yönetiminin hamlesinin ardından Ukrayna sokaklarındaki hareketlilik artmaya başladı.

Daha önceki ifadelerinde Rusya'ya karşı direneceklerini ve topraklarını savunacaklarını söyleyen Ukraynalılar, orduya katılmak için başvuruda bulundu.

GÖNÜLLÜ ASKERLİK

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, 40 yaş üstü Ukrayna vatandaşlarının, başkent Kiev'deki askerlik şubeleri önünde yoğunluk oluşturduğu görüldü.

Çok sayıda Ukraynalı, ellerindeki belgelerle birlikte orduda gönüllü olarak görev almak istediklerini belirtti.

ZELENSKİY'DEN DİRENİŞ ÇAĞRISI

Ulusa sesleniş konuşması yapan gerçekleşitiren Zelensky, "Eli silah tutan herkesi orduya katılmaya davet ediyorum. Bizi koruyan savaşçılarımıza kan bağışı yapmanızı istiyorum. Gerekerise kan dökülecek. Herkes hazır olsun. Özgürlüğümüzü birlikte savunacağız. Aynı zamanda bu zorlu koşullar altında her şirketin her işletmecinin de geleceğimizi belirmele durumu söz konusu olacak. Lütfen toplumumuz için çalışın. Ukrayna bankaları ve diğer bankalar gerekli rezervlere sahip. Tüm siyasetçilerimize ve bağımsızlığımızı savunanlara teşekkür etmek istiyorum. Rusya ile demokratik bağları tamamen kopardık. Ülkemizi Rusya'ya bırakmayacağız. Rusya, ülkemize sabah saatlerinde Nazilerin 2. Dünya Savaşı'nda yaptığı gibi korkakça saldırmıştır. Rusya vatandaşları hangi yolu seçeceklerini kendileri karar verecek. Ruslara sesleniyorum. Sokağa çıkıp, tepkinizi gösterin. Sizin Rus kanallarında  bunu engelleyecekler. Onların amacı bir ulusu yok etmek, bu imkansız. Tarihi silemezsiniz, bu mümkün değil" ifadelerini kullandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ramazan sezai toprak 3 Mart 2022 15:30

merhabalar ben gönüllü olarak ukrayna ya gönüllü olarak katılmak istiyorum ama nasıl yapacam bilgisi plan vr mı acaba 0553 779 22 82 tel.

Sonraki Haber Yükleniyor...