Tgrt Haber

Rus hava saldırısından korkan Ukraynalılar geceyi metro istasyonunda geçirdi!

25 Şubat 2022 03:10 - Güncelleme : 25 Şubat 2022 03:14
Ukrayna'da seferberlik ilanı sonrası 18-60 yaş arasındaki erkeklerin ülkeden çıkışlarını yasaklandı.

Rusya-Ukrayna krizinde korkulan oldu. Putin Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’a özel askeri operasyon başlatırken siviller de hedef alındı. Zelenski bir günlük saldırıda 137 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken Rusya’nın hava saldırılarından korkan Ukraynalılar başta başkent Kiev ve Harkov olmak üzere geceyi metro istasyonlarında geçirdi.

Ukrayna'da seferberlik ilanı sonrası 18-60 yaş arasındaki erkeklerin ülkeden çıkışlarını yasaklandı.

Dünya Rusya’nın Ukrayna’ya işgalini canlı olarak izlerken bölgede can kaybı artıyor. Rusya adeta Ukrayna’ya bomba yağdırırken sivil halk ülkeden gitmek için uzun araç kuyrukları oluştu. Başkent Kiev’de patlama ve siren sesleri tedirginliğe neden oldu.

UKRAYNALILAR METROYA SIĞINDI

Rusya’nın hava saldırılarından korkan Ukraynalılar da yerleşim yerlerini terk ederken başkent Kiev ve Harkov olmak üzere geceyi metro istasyonlarında geçirdi. Metro istasyonlarına sığınan halk, yerlere serdikleri gazeteler ve battaniyeler üzerine uyumaya çalıştı. İstasyonlarda, çok sayıda yaşlı, kadın ve çocuğun bulunduğu belirtilirken, halka su ve gıda yardımı yapıldığını ifade edildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...