Tgrt Haber

Kuşatma altındaki Ukraynalılardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Mariupol'ü kurtar

28 Nisan 2022 13:28 - Güncelleme : 28 Nisan 2022 13:45
Kuşatma altındaki Ukraynalılardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Mariupol'ü kurtar

Rus ordusu tarafından kuşatılan ülkede mahsur kalan Ukraynalı siviller saldırıları protesto etmek için sokağa döküldü. Burada Rusya'ya karşı sloganlar atan halk Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da seslendi. Ukraynalılar eylemde, "Erdoğan, Mariupol'ü kurtar ve Erdoğan lütfen Mariupol'da koridor kur" diye slogan attı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde 2 ay geride kalırken iki ülke arasındaki çatışmalar şiddetlenmeye devam ediyor.

Rusya’nın yoğun saldırıları sonrası Ukrayna’nın liman kenti olan Mariupol'de kısmi kontrolü sağladı. Vladimir Putin, ordusuna bölgeyi sıkı bir şekilde kuşatma altında tutmasını istediği aktarıldı. Putin, operasyon emirlerini peş peşe verirken kararına gerekçe olarak Rus asker kaybı yaşamamak istememesini gösterdi.

SİVİLLER KENTTE KUŞATILDI

Putin’in verdiği operasyon emirle birlikte, Ukraynalı askerler kentin bir noktasında bir grup siville birlikte kuşatıldı.

“ERDOĞAN, MARİUPOL’Ü KURTAR”

Kentte sıkışan Ukraynalı askerler ile siviller ise su ve gıda stoklarının bitmeye başladığını belirterek dünyadan yardım istedi. Son olarak Ukrayna'nın başkenti Kiev'de toplanan bir grup gösterici Mariupol için dünyadan destek istedi.

Eylemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Ukraynalılar, "Erdoğan, Mariupol'ü kurtar ve Erdoğan lütfen Mariupol'da koridor kur" diye slogan attılar

RUSYA BATIYI SERT SÖZLERLE UYARDI

Öte yandan Rusya, Batı ülkelerinin Ukrayna’ya gönderdiği silahlarla ilgili yaptığı açıklamada, "Batının gönderdiği silahlar Avrupa güvenliğini tehdit ediyor” ifadelerini kullandı.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Ukrayna'ya ağır silahlar gönderilmesi kıtanın güvenliğini tehdit eden, istikrarsızlığa neden olan eylemler" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da Ukrayna’ya silah gönderilmesine tepki göstererek, Rusya'nın sabrının test edilmemesi gerektiğini söyledi. Zaharova "Batı, açıkça Kiev'i Rusya'ya saldırmaya çağırıyor. Bu tavır devam ederse cevabımız sert olur" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...