Tgrt Haber

Ukraynalılar sokağa döküldü: Türkiye’ye minnettarız

12 Şubat 2022 21:00
Ukraynalılar eylemlerinde Türkiye'ye Bayraktarlar için minnettar olduklarını söyledi.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de halk olası Rusya işgaline karşı sokağa döküldü. Rusya’yı protesto eden grup Türkiye ve Ukrayna bayrakları açarak milli marşları söyledi.

Ukraynalılar eylemlerinde Türkiye'ye Bayraktarlar için minnettar olduklarını söyledi.

Rusya ve Ukrayna arasında gerginlik yükselirken bir grup halk Kiev’de Ukrayna İçin Birlik Marşı adı verilen bir gösteri düzenledi. Gösteride Rusya aleyhine slogan atan grupta eski Sovyetler Birliği askeri Vasiliy, Rusya’nın işgali yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

“ÜLKEMİZE SALDIRMADAN ÖNCE DÜŞÜNSÜNLER”

Türkiye’nin yanında olduklarından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Vasiliy, İnsansız Hava Aracı Bayraktarlar için minnettar olduğunu söyledi. Açıklamalarında işgal edilen Ukrayna topraklarını geri isteyen eski asker Vasiliy, "Bugün Ukrayna’nın özgürlüğünü ve bağımsızlığını korumak isteyenler buradaydı. Kremlin ve komşu ülkeler eğer ülkemizi işgal etmeyi denerlerse onları ülkelerine geri gönderileceklerini göstermek için buradaydılar. Ukrayna Çeçenistan değil. En iyisi barışçıl ve dostça yaşamak. Kırım’ı bize geri verin. Minsk Anlaşmalarını öne sürerek bizi aptal yerine koymayın. Bu topraklar için 7 dünya imparatorluğu savaştı ancak artık onlar yok biz varız. Ülkemize saldırmadan önce düşünün" şeklinde konuştu.

“PUTİN OLMASA RUSYA DEMOKRATİK ÜLKE OLABİLİRDİ”

Gösteriye katılan diğer bir eylemci verdiği röportajda, “Ukrayna bir demokrasi ülkesi. İnanıyorum ki demokratik batılı ülkelerin yardımı ile Rusya'yı durdurabiliriz. Bazen hayal ediyorum. Putin olmasaydı belki Rusya da demokratik bir ülke olabilirdi. Bu yakında olabilecek gibi durmuyor” ifadelerini kullandı.

“PUTİN RUSYA’YI KARIŞTIRIYOR”

Gösteriye katılan bir diğer vatandaş ise verdiği röportajda, “Biliyorsunuz Putin Rusya'yı karıştırıyor. Ukrayna’yı işgal etmek istiyor. Bunu istemiyoruz. Ve bugün vatandaşlar savaş istemediğimizi fakat savaşabileceğimizi ifade etmek için bu eyleme katıldı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...