Tgrt Haber

8 ülkeden Ukrayna'nın AB'ye katılması için destek mektubu

01 Mart 2022 08:52 - Güncelleme : 01 Mart 2022 09:06
Zelenskiy, Rusya'nın işgalinin 5. gününde AB'ye çağrıda bulunarak, acil katılım talep etmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin acil olarak Avrupa Birliği'ne (AB) girme isteğine 8 ülke tam destek verdi. Çekya, Bulgaristan, Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya, Slovakya ve Slovenya cumhurbaşkanları, Ukrayna'ya acilen aday statüsü verilmesi gerektiğine ilişkin mektup yayınladı.

Zelenskiy, Rusya'nın işgalinin 5. gününde AB'ye çağrıda bulunarak, acil katılım talep etmişti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 5. gününde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, acil olarak Avrupa Birliği'ne katılma talebinde bulundu. Ukrayna'nın bu talebine 8 AB ülkesinden tam destek geldi. Çekya, Bulgaristan, Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya, Slovakya ve Slovenya liderleri, Ukrayna Devlet Başkanı Vlaimir Zelenskiy tarafından Avrupa Birliği üyeliği için yapılan resmi başvuru sonrasında ortak açıklama yaptı.

Ukrayna’ya AB aday statüsünün acilen verilmesi gerektiği bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Biz, AB üyesi olan Çekya, Bulgaristan, Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya, Slovakya ve Slovenya Devlet Başkanları olarak Ukrayna'nın AB üyeliğini hak ettiğine tam olarak inanıyoruz. Bu nedenle AB üye devletlerini Ukrayna'ya azami siyasi destek vermeye ve AB kurumlarının Ukrayna'ya AB aday statüsü vermek için bir an önce adımlar atmasına ve katılım müzakerelerini başlatmasına izin vermeye çağırıyoruz. Bu kritik anda Ukrayna ve halkıyla tam dayanışmamızı yineliyoruz.''

ZELENSKİY'NİN TALEBİ

Dün yaptığı açıklamalarında Avrupa Birliği’ne de çağrı yapan Zelenskiy, Ukrayna’nın acil olarak Avrupa Birliği’ne alınması gerektiğini ifade ederek, “Yeni bir özel prosedür için Ukrayna'nın acil katılımı konusunda AB'ye çağrıda bulunuyoruz” demişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...