Tgrt Haber

Ukrayna'nın atağı Putin'i çileden çıkardı! Rusya aralıksız saldırıyor: Balistik silah tehdidi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Ağustos 2024 09:08 - Güncelleme : 27 Ağustos 2024 10:38

Rusya'nın Ukrayna'ya yoğun saldırıları devam ediyor. Savaşın başından bu yana en büyük hava saldırılarından birini gerçekleştiren Rusya, ikinci günde de hipersonik füzelerle saldırılarına başladı.

Rusya​, son dönemin en yoğun hava saldırısıyla Ukrayna​'da enerji altyapısını hedef almasının ardından saldırılarına devam ediyor. Rus uçaklarının hipersonik füzeler fırlattığının tespit edilmesi üzerine hava saldırısı​ alarmı verildi. 

Ukrayna'nın atağı Putin'i çileden çıkardı! Rusya aralıksız saldırıyor: Balistik silah tehdidi - 1. Resim

Ukrayna hava savunma güçleri, ülkenin balistik silah saldırısı tehdidi altında olduğunu söyledi. 

Ukrayna'nın atağı Putin'i çileden çıkardı! Rusya aralıksız saldırıyor: Balistik silah tehdidi - 2. Resim

RUSYA: UKRAYNA GENELİNDE HAVA VE DENİZ TABANLI SALDIRILAR

Rusya Savunma Bakanlığı ise Kiev, Lviv ve Harkov ve Odesa bölgeleri de dahil olmak üzere Ukrayna genelinde elektrik santrallerini ve ilgili altyapıyı vurmak için uzun menzilli hava ve deniz tabanlı hassas silahların kullanıldığını açıkladı. 

Ukrayna'nın atağı Putin'i çileden çıkardı! Rusya aralıksız saldırıyor: Balistik silah tehdidi - 3. Resim

DÜNYADAN RUSYA'YA TEPKİLER

ABD Başkanı Joe Biden saldırıları “çirkin” olarak nitelendirerek Washington'ın Ukrayna'nın enerji şebekesini desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Ukrayna'nın atağı Putin'i çileden çıkardı! Rusya aralıksız saldırıyor: Balistik silah tehdidi - 4. Resim

Britanya Dışişleri Bakanı David Lammy de “Rusya'nın sivil altyapıya yönelik korkakça füze ve insansız hava aracı saldırılarını” kınadı.

ZELENSKİY BATI'DAN RUSYA'YA SALDIRMAK İÇİN İZİN İSTİYOR

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Britanya, ABD ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu Batılı müttefiklerine kurallarını değiştirmeleri ve Ukrayna'nın Rusya'nın daha derinlerini vurmak için kendi silahlarını kullanmasına izin vermeleri çağrısında bulundu.

Ukrayna'nın atağı Putin'i çileden çıkardı! Rusya aralıksız saldırıyor: Balistik silah tehdidi - 5. Resim

Ukrayna'nın Rusya içindeki hedefleri vurmak için bazı Batılı silahları kullanmasına izin veriliyor ancak uzun menzilli silahları kullanmasına izin verilmiyor.

Zelenskiy, Avrupa hava kuvvetlerinin Ukrayna'nın hava savunmasıyla birlikte çalışması halinde “hayatları korumak için çok daha fazlasını yapabileceğini” söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...