Tgrt Haber

Rusya-Ukrayna arasındaki kriz sürerken Yunanistan vatandaşları öldürüldü

Editör: Murat Makas / Kaynak: Euronews
14 Şubat 2022 17:25 - Güncelleme : 14 Şubat 2022 17:46
Rusya-Ukrayna arasındaki kriz sürerken Yunanistan vatandaşları öldürüldü

Rusya-Ukrayna arasındaki kriz devam ederken kritik bölgede Yunanistan'ı ilgilendiren bir olay yaşandı. Ukrayna'nın doğusunda iki Yunanistan vatandaşı öldürüldü, ikisi de ağır yaralandı. Yunanistan'dan yapılan açıklamalarda 3 Ukraynalı asker suçlandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açacağı iddiaları gündemdeki yerini korurken Ukrayna'nın doğusunda kritik bir olay yaşandı.

Saldırı ihtimallerine karşı vatandaşlarına Ukrayna'ya seyahat etmemeleri için uyarı yayınlayan Yunanistan, bu ülkede bulunan iki vatandaşının öldüğünü, diğer ikisinin de ağır şekilde yaralandığını açıkladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, olayın Rusya taraftarı ayrılıkçıların kontrolündeki bölgenin teması noktasına yakın Hranitne köyü civarında meydana geldiği belirtildi.

3 UKRAYNALI ASKERE SUÇLAMA

Açıklamada, Yunanlar ile Ukrayna askerleri arasında 'önemsiz bir nedenle' başlayan tartışmanın şiddet eylemine dönüştüğü kaydedildi. Bakanlık, 2 Yunan vatandaşının ölümüyle sonuçlanan olaydan 3 Ukraynalı askeri sorumlu tuttu.

Yunan vatandaşlarının bölgede ne için bulunduğu hakkında bilgi verilmezken, olayın devam eden gerginlikle ilişkisi olmadığı savunuldu. Ukrayna tarafı ise olayla ilgili yorum yapmadı.

Kaynak: Euronews
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...