Tgrt Haber

Ukrayna'nın hedefinde Moskova var: Gece saatlerinde İHA'lar havalandı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
20 Ağustos 2023 09:11 - Güncelleme : 20 Ağustos 2023 09:23
Ukrayna'nın hedefinde Moskova var: Gece saatlerinde İHA'lar havalandı

Ukrayna, Rusya'nın başkenti Moskova ve çevresine gece saatlerinde saldırı girişiminde bulundu. İHA'ların havalandığı saldırı girişiminin radyo elektronik harp araçlarıyla engellendiği açıklandı.

Vladimir Putin'in geçtiğimiz yıl şubat ayında verdiği saldırı emriyle başlayan Ukrayna​'yı işgal girişimi tüm şiddetiyle devam ediyor. Rusya​ Savunma Bakanlığı'ndan yapılan en son açıklamada, Ukrayna'nın başkent Moskova​ ve çevresineİHA​'larla saldırı girişiminde bulunduğunu açıkladı. 

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre; bakanlıktan yapılan açıklamada, "Moskova saatiyle 04.00 sularında Kiev​ rejiminin Moskova ve Moskova bölgesindeki tesislere uçak tipi İHA'larla terör saldırısı girişimi engellendi" ifadelerine yer verildi.

RADYO ELEKTRONİK HARP ARAÇIYLA ENGELLENDİ

Görevli hava savunma güçlerince Moskova bölgesinin Stupino ilçesi hava sahasında Moskova şehri yönünde uçan bir İHA'nın tespit edildiğine işaret edilen açıklamada, İHA'nın radyo elektronik harp araçlarıyla engellendiği aktarıldı.

Açıklamada, kontrolünü kaybeden İHA'nın boş bir alana düştüğü, herhangi bir can kaybı ve hasar meydana gelmediği kaydedildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...