Tgrt Haber

Ukrayna'da NATO anketi: Halk rekor çoğunlukla aynı görüşte birleşti

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Ekim 2022 23:07 - Güncelleme : 04 Ekim 2022 05:16
Ukrayna'da NATO anketi: Halk rekor çoğunlukla aynı görüşte birleşti

Rus işgaline karşı ABD başta olmak üzere NATO üyesi ülkelerin desteğiyle direnmeyi başaran Ukrayna'nın NATO üyeliğine ilişkin dikkat çeken bir nabız yoklaması yapıldı. Başkent Kiev'de yapılan bir ankete katılan Ukraynalıların büyük çoğunluğu, NATO'ya katılımı desteklediğini bildirdi.

NATO​ üyesi olmak için kolları sıvayan Ukrayna​, Rus işgali altında resmi başvuruyu yaptı. Rus ordusunun saldırına karşı aylardır direnen ve karşılık veren Ukrayna'da halkın büyük bölümü de NATO'ya katılım konusunda aynı yönde birleşti.

NATO ÜYELİĞİNİ DESTEKLEYENLER REKOR SEVİYEDE

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yapılan bir ankete göre, Ukraynalıların yüzde 83'ü NATO’ya katılmak istiyor. NATO üyeliğini destekleyenlerin yüzdesi, Ukrayna'da şimdiye kadar yapılan bir ankette kaydedilen en yüksek oran olarak kayıtlara geçti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin geçtiğimiz cuma günü Ukrayna'nın NATO üyeliği için hızlandırılmış bir başvuru yaptığını açıklamasının ardından başkent Kiev’de Rating Group tarafından 1-2 Ekim'de 2 bin katılımcı ile NATO üyeliğine dair anket yapıldı.

SADECE YÜZDE 4'Ü OLUMSUZ BAKIYOR

Katılımcıların yüzde 83'ü NATO’ya katılmak isterken, yüzde 4’ü NATO’ya katılmayı desteklemedi. Katılımcıların yüzde 9’u ise kararsız kaldı. Rating Group, NATO üyeliğini destekleyenlerin yüzdesinin Ukrayna'da şimdiye kadar yapılan bir ankette kaydedilen en yüksek oran olarak kayıtlara geçtiğini belirtti.

Geçen sene kasım ayında yapılan benzer bir ankette, katılımcıların sadece yüzde 55’i NATO’ya katılmak istediklerini belirtmişti. Söz konusu orandaki artış Rusya​'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana NATO konusunda kamuoyunun ne kadar keskin bir şekilde değiştiğini gözler önüne serdi.

Son yapılan anket ayrca NATO üyeliğine verilen desteğin geçtiğimiz haziran ayından bu yana yüzde 7 arttığını gösterdi.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...