Tgrt Haber

Polonya'nın başına gelen Belarus'un da başına geldi: Ukrayna'ya ait füze topraklarına düştü

29 Aralık 2022 16:14 - Güncelleme : 29 Aralık 2022 17:21
Polonya'nın başına gelen Belarus'un da başına geldi: Ukrayna'ya ait füze topraklarına düştü

Ukrayna'ya ait S-300 hava savunma sistemi tarafından fırlatılan bir füze, Belarus topraklarına düştü. Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, bir ekip yönlendirdi, inceleme başlatıldı.

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken yakın zamanda Polonya​'nın başına gelen Belarus​'un da başına geldi. Belarus Savunma Bakanlığı tarafından basına yapılan açıklamada, Ukrayna​'ya ait S-300 hava savunma sisteminden fırlatılan bir füzenin yerel saatle 10.00-11.00 saatleri arasında Brest bölgesinde düştüğü bildirildi. Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun olaya ilişkin bilgilendirildiği aktarıldı. Lukaşenko'nun talimatı üzerine Soruşturma Komitesi ve Savunma Bakanlığı personelinden oluşan bir ekibin füzeye dair inceleme başlattığı kaydedildi.

Füzenin yakın zamanda Polonya'da yaşanan olaya benzer şekilde yanlışlıkla Belarus topraklarına düştüğü ya da Belarus'un hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğü şeklinde iki ihtimal üzerinde duruluyor.

POLONYA'YA DÜŞEN FÜZE

Polonya'nın Ukrayna sınırındaki bir köye füze düştü. Polonya medyasında yer alan haberlere göre, bölgede şiddetli bir patlama yaşandı. Ülkenin Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne düşen füze nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti.

Polonya'nın başına gelen Belarus'un da başına geldi: Ukrayna'ya ait füze topraklarına düştü

İncelemeler sonucunda Polonya'ya düşen füzenin Ukrayna tarafından geldiği belirlendi. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...