Tgrt Haber

Ukrayna'ya bir iyi haber de Norveç'ten: F-16 savaş uçağı gönderecek

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Ağustos 2023 15:23 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 15:32
Ukrayna'ya bir iyi haber de Norveç'ten: F-16 savaş uçağı gönderecek

Danimarka ve Hollanda'nın ardından Norveç de Ukrayna'ya F-16 savaş uçağı gönderme kararı aldı. 

Norveç​'in, Hollanda​ ve Danimarka​'nın ardından Ukrayna​'ya F-16​ savaş uçağı verme kararı aldığı bildirildi. Norveçli yayın organları NRK ve TV2'nin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberlerinde, Norveç'in Ukrayna'ya F-16 savaş uçağı göndereceği belirtildi. Konuya ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

Norveç, Hollanda ve Danimarka'nın ardından Ukrayna'ya bu uçakları gönderen 3. ülke olacak.

Öte yandan, Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, Ukrayna'ya resmi ziyaret gerçekleştiriyor.

ZELENSKİY'NİN YÜZÜ GÜLDÜ

Zelenskiy görüşmenin ardından Rutte ile F-16 konusunda anlaştıklarını bildirmişti. Zelenskiy, Hollanda’nın gerekli eğitimlerin ardından 42 uçağı Ukrayna’ya vereceğini söylerken, "Bugün Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirmek için bir adım daha atıyoruz. F-16, Rus teröristleri Ukrayna’nın şehir ve köylerinden uzak tutmak için kullanacağımız uçaklar. Mark Rutte ve ben, pilotlarımızın ve mühendislerimizin eğitiminden sonra Ukrayna'ya sağlanacak F-16 sayısı konusunda anlaştık, 42 uçak... Bu sadece bir başlangıç. Teşekkürler Hollanda" demişti.

Ukrayna'ya bir iyi haber de Norveç'ten: F-16 savaş uçağı gönderecek

Zelenskiy ayrıca Telegram hesabından yaptığı paylaşıma fotoğraf eklemişti. Teslim alacakları uçakları inceleyen Zelenkiy, Rutte ile savaş uçağı önündeki özçekimi paylaştı. Zelenkiy'nin F-16 mutluluğu ise yüzüne yansımıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...