Tgrt Haber

Ukrayna'ya gözünü diken Kadirov kendi ülkesindeki tehlikeyi görmedi! Şimdi uykuları kaçıyor

18 Ekim 2022 15:09 - Güncelleme : 18 Ekim 2022 15:33
Ukrayna'ya gözünü diken Kadirov kendi ülkesindeki tehlikeyi görmedi! Şimdi uykuları kaçıyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin en başından beri Rus lider Putin'e verdiği destekle öne çıkan Çeçen lider Ramazan Kadirov, kendi ülkesindeki tehlikeyi fark edemedi. Çeçenistan'da halk sokağa indi, Kadirov'un birlikleriyle çatışmalar yaşandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgalinin en başından beri Putin'e destek veren Çeçen lider Ramazan Kadirov​, kendi ülkesindeki iç çatışmanın farkına varamadı. Ukrayna'yı işgal girişimi Çeçenistan​'ı da karıştırdı. Askere alınmak ya da Ukrayna'ya gitmek istemeyen Çeçenler, Kadirov'a bağlı birliklerle çatışmaya başladı.

PROTESTOCULAR OTOMATİK SİLAHLARLA DONANDI

Uluslararası basın, Çeçenistan'da meydana gelen gelişmeleri duyururken, çatışmanın 1990'ların başında ülkede meydana gelen iç savaşa dönebileceği yönünde korkuları artırdığı vurgulandı. Çatışmalar, Çeçenistan ve İnguşetya sınırında bulunan Samashki köyü yakınlarında meydana geldi. Putin'in 'seferberlik' kararına karşı bir grup Kadirov'un milisleriyle karşı karşıya geldi. Otomatik silahlarla donanmış protestocu grupta el bombaları olduğu da görüldü.

Ukrayna'ya gözünü diken Kadirov kendi ülkesindeki tehlikeyi görmedi! Şimdi uykuları kaçıyor

PUTİN ÖZEL POLİSLERİNİ YOLLADI

Bölgeye acilen Rusya Ulusal Muhafızlarının özel bir polis şubesi olan OMON ekipleri sevk edildi. Rusya Devlet Başkanı Putin'in durumla ilgili anbean bilgilendirildiği aktarıldı. Kadirov konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, Ukrayna'ya 70 binden fazla Çeçen savaşçının gönderileceğini belirtti ve televizyonda yaptığı açıklamada, "Her zaman tüm ülkelerle barış ve anlaşma içinde yaşamak istiyoruz. Ancak bazı ülkeler bunu istemiyor. Bize şaka yapılmayacağını göstereceğiz" dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...