Tgrt Haber

NATO nihayet Rusya’ya karşı harekete geçti: Hollanda 200 uçaksavar füzesi gönderiyor

26 Şubat 2022 12:25 - Güncelleme : 26 Şubat 2022 14:36
Hollanda'nın yanı sıra Almanya da Ukrayna'ya radar ve miğfer gibi teçhizat yardımında bulunacağını duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri harekatın ardından beklenen tepkiyi vermeyen NATO, nihayet harekete geçti. Hollanda hükümeti, Rusya’ya karşı kullanılması için 200 adet uçaksavar füzesinin Ukrayna'ya gönderileceğini duyurdu. Alman hükümeti ise Ukrayna ordusuna 5000 adet zırhlı kask yardımı yapılacağını bildirdi.

Hollanda'nın yanı sıra Almanya da Ukrayna'ya radar ve miğfer gibi teçhizat yardımında bulunacağını duyurdu.

Vladimir Putin’in önderliğinde Donbass’ta başlatılan askeri harekatın ardından Ukrayna’da yaşanan sıcak savaş üçüncü gününe girdi. Bölgeden gelen görüntüler, Rusya’nın sivil halkı hedef aldığını ispatlarken NATO ise yalnızca Rusya’yı kınamakla yetindi. Nihayetinde NATO ülkesi Hollanda harekete geçerek Ukrayna'ya 200 Stinger uçaksavar füzesi gönderileceğini duyurdu.

SİLAH, RADAR, MİĞFER, FÜZE...

Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarınca yapılan ortak yazılı açıklamada, Ukrayna'nın ek askeri malzeme desteği talebinde bulunduğu ve bunun karşılanacağı bildirildi. Açıklamada, Ukrayna'ya en kısa sürede 200 Stinger uçaksavar füzesinin tedarik edileceği belirtildi.

Silah, radar ve miğfer gibi farklı askeri malzemelerin bir kısmının bugün sevk edildiği kaydedilen açıklamada, diğerlerinin de en kısa sürede nakledileceği bilgisi paylaşıldı.

BÜYÜKELÇİLİK GÖREVLİLERİ POLONYA’YA GEÇECEK

Açıklamada, Ukrayna'da güvenliğin tahmin edilemez durumda olduğu ve ülkenin batısındaki Lviv'de de güvenlik durumunun kötüleştiği gerekçesiyle daha önce Kiev'den Lviv'deki Hollanda destek merkezine taşınan büyükelçilik görevlilerinin Polonya'ya geçecekleri bildirildi.
Hollanda hükümeti, 18 Şubat'ta Ukrayna'ya radar ve miğfer gibi farklı askeri malzeme yardımında bulunacağını açıklamıştı.

BİR YARDIM DA ÇEK CUMHURİYETİ'NDEN

Hollanda'nın askeri yardımına paralel olarak Çek Cumhuriyeti'nden de benzer bir adım geldi. Prag hükümeti Ukrayna'ya 8.6 milyon dolar değerinde silah ve mühimmat yardımına onay verdi. 

Çek Savunma Bakanlığı Twitter'dan yaptığı açıklamada yardımların devam edeceğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...