Tgrt Haber

Rusya Ukrayna'ya saldırı görüntülerini paylaştı! Dikkat çeken detay...

01 Mart 2022 08:11 - Güncelleme : 01 Mart 2022 08:44

Rusya-Ukrayna savaşında 6. güne girilirken Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya yapılan askeri harekatta havadan yaptıkları helikopter saldırılarının görüntülerini yayınladı.

Rusya’nın 24 Şubat’ta Putin’in emri ile Ukrayna’nın işgaline yönelik başlattığı askeri harekâtın 6. gününe girildi. Taraflar savaşın 5. gününde masaya oturdu ancak müzakerelerden sonuç alınamadı. Rusya ve Ukrayna ikinci görüşme konusunda uzlaştı.

Dünyanın 1 numaralı gündemine oturan savaşta Rusya, Ukrayna saldırılarında balistik füzelerin yanı sıra havadan, denizden ve karadan saldırılarına devam ediyor.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından, Ukrayna'ya yönelik düzenlenen askeri operasyonlar sırasında Rus savaş helikopteri filolarının faaliyetlerine ait görüntüler yayınlandı. Bakanlık, operasyonların Ukrayna'yı silahsızlandırmaya dönük operasyonlar olarak vurgulamaya devam ederken, helikopterler tarafından imha edilen Ukrayna mevzileri ve Ukrayna'nın askeri tesisleri gösterildi. Görüntülerde, Rusya Havacılık ve Uzay Kuvvetleri'ne ait Mİ-35 nakliye ve savaş helikopteri, Mİ-28 gece saldırı helikopterleri, Mİ-26 çok amaçlı nakliye helikopterleri, çeşitli modifikasyonlara sahip Mİ-8 helikopterleri ve KA-52 tipi saldırı helikopterlerinin zırhlı araçları ve tankları vurma anları yer aldı.

VURULAN BÖLGELER GİZLENDİ

Ukrayna ordusuna ait tank ve zırhlı araçların helikopterler tarafından fırlatılan güdümlü füzelerle vurulduğu anlar görüntülerde dikkat çekerken, Bakanlık tarafından helikopter filolarının nereden hareket ettikleri ve hangi bölgedeki hedefleri vurduğu konusunda bilgi verilmedi.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...