Tgrt Haber

Ukrayna 11 bin Rus askeri öldürüldü dedi ABD yalanladı

08 Mart 2022 09:23 - Güncelleme : 08 Mart 2022 09:38
Rusya öldürülen asker sayısının 496 olduğunu açıklarken Ukrayna ise 11 binden fazla Rus askerinin öldürüldüğünü iddia etmişti.

Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle başlayan Ukrayna'nın işgali sırasında Ukrayna, 11 bin Rus askerinin öldürüldüğünü açıkladı. New York Times ise ABD'li üst düzey yetkililerin bu sayıyı yalanladığını yazdı.

Rusya öldürülen asker sayısının 496 olduğunu açıklarken Ukrayna ise 11 binden fazla Rus askerinin öldürüldüğünü iddia etmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 13 gün önce askeri emri verdi ve Ukrayna'nın işgali başladı. Batı'nın ağır yaptırımlara karşı Rusya işgali durdurmadı ve Kiev'in sınırlarına kadar dayandı. Ukrayna ordusu ve halkı, Rus askerlerinin kente girişini engellemek için her noktaya hendekler kazdı ve sokak savaşları için gerekli hazırlıkları yaptı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 11 binden fazla Rus askerinin öldüğü, Rus ordusuna ait 290 tank ve 999'dan fazla zırhlı askeri aracın imha edildiği duyuruldu. Ayrıca Rusya'ya ait 117 topçu atış sistemi, 46 uçak, 68 helikopter, 454 otomobil, 3 gemi, 60 yakıt tankı, 7 insansız hava aracının da kullanılamaz hale geldiği kaydedildi.

ABD'Lİ ÜST DÜZEY YETKİLİLER YALANLADI

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamanın aksine Rusya ise savaş sırasında yalnızca 496 askerinin hayatını kaybettiğini aktardı. Öldürülen Rus askerlerinin sayısına ait en dikkat çeken açıklama ise ABD istihbaratından geldi.

The New York Times gazetesinin istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde, işgal sırasında öldürülen Rus askeri sayısının 3 bin civarında olduğunu yazdı. Ortaya çıkan farklı rakamlar ise dezenformasyon iddialarını gündeme getirdi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...