Tgrt Haber

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı heyeti, Zaporijya Nükleer Santrali'nde! Kremlin'den kritik uyarı geldi

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
01 Eylül 2022 15:47 - Güncelleme : 01 Eylül 2022 15:59
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı heyeti, Zaporijya Nükleer Santrali'nde! Kremlin'den kritik uyarı  geldi

Rusya-Ukrayna savaşında Zaporijya Nükleer Santrali’nin etrafındaki çatışmalar ve son olarak santralin elektriğinin kesilmesi tüm dünyayı korkuya sürükledi. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) heyeti nükleer santralde incelemelere başlarken  Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’dan “Provokasyon endişesi içindeyiz” dedi.  

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 24 Şubatta Ukrayna’ya harekat emri vermesinin ardından tüm dünyayı en fazla endişeye sürükleyen Zaporijya Nükleer Santrali​ etrafındaki çatışmalar oldu. Son olarak nükleer santralde meydana gelen elektrik kesintisi  tüm dünyanın yüreğini ağzına getirdi. Bunun üzerine incelemelerde bulunmak üzere Uluslararası Atom Enerjisi Ajansından bir heyet,  Zaporijya Nükleer Santrali’ne geldi. Ardından  Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov​, "Ukrayna'nın Zaporijya'da provokasyon yapmasından endişe duyuyoruz" dedi.

IAEA HEYETİ, ZAPORİJYA NÜKLEER SANTRALİ'NDE

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) heyeti, Rusya ve Ukrayna​ ordusu arasında yaşanan çatışmaların verdiği hasarı araştırmak için Zaporijya Nükleer Santrali'ne ulaştı. Önceki gün Kiev'den hareket ederek Zaporijya bölgesine ulaşan, ardından Energador kentinde incelemelerde bulunan heyet, 9 Birleşmiş Milletler (BM) gözlem aracı ve çok sayıda resmi koruma ve sivil araçlarla geldi. Yerel basına göre Zaporijya bölgesinde geniş bir inceleme yaptığı, daha sonra santralin bulunduğu Energador kentinde çatışmalarda görülen hasarları rapor ettiği aktarıldı. Heyetin resmen incelemelere bugün başlayacağı ancak incelemelerin ne kadar süreceği konusunda ise resmi bir açıklama yapılmadı.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı heyeti, Zaporijya Nükleer Santrali'nde! Kremlin'den kritik uyarı  geldi

Santralin etrafındaki çatışmaların görüntüsü. 

PESKOV: ENDİŞE DUYUYORUZ 

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) heyetinin, Zaporijya Nükleer Santrali'ne varmasıyla beraber Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’dan açıklama geldi. Peskov, Ukrayna tarafının Zaporijya'da provokasyonlara başvuracağını söyleyerek, "Barbarca provokatif bombardımanın hiç durmadığını göz önünde bulundurarak Ukrayna'nın provokasyonlarından endişe duyuyoruz. Onlar durumu istikrarsızlaştırmaya yönelik girişimlerde bulunuyorlar. Görevlilerin santrale ulaşması için işbirliğine hazırız ve santrale ulaşmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

PUTİN CENAZEYE  KATILMAYACAK 

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin (SSCB) son lideri Mihail Gorbaçov'un ölümünün ardından önümüzdeki 3 Eylül tarihinde tören düzenleneceğini bildiren Peskov, "Putin, Moskova Merkez Klinik Hastanesi'ne giderek Gorbaçov'a veda etti ve naaşına çiçek koydu. Putin, 3 Eylül'deki program nedeniyle törene katılamayacak” dedi. 

PETROL ŞİRKETİ YÖNETİCİSİNİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORULARI CEVAPSIZ BIRAKTI

Rus petrol şirketi Lukoil'in Genel Müdürü Ravil Maganov'un sabah saatlerinde Moskova'daki hastanenin penceresinden düşerek hayatını kaybetmesinin ardından yorumda bulunan Peskov, "Bu bizim inceleme alanımız değil" diyerek gazetecilerin şüpheli ölüm hakkındaki sorularını cevapsız bıraktı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...