Tgrt Haber

Uluslararası Göç Örgütü: Libya'da selden etkilenen şehirlerde 40 bin kişi yerinden oldu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Eylül 2023 14:20 - Güncelleme : 20 Eylül 2023 14:32
Uluslararası Göç Örgütü: Libya'da selden etkilenen şehirlerde 40 bin kişi yerinden oldu

Libya'da 4 bin kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi 40 bin kişiyi yerinden etti. 9 bin kişiden ise hâlâ haber alınamıyor.

yaşanan tarihi sel felaketinden etkilenen şehirlerde yaklaşık 40 bin kişinin yerinden olduğu duyuruldu. Konuya ilişkin açıklama Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü'nden (IOM) geldi.

IOM'un X sosyal medya hesabından felakete ilişkin yapılan paylaşımda, "Libya​'da fırtınadan etkilenen şehirlerde yaklaşık 40 bin kişi yerinden edildi" ifadesine ern verilirken IOM'un sağlık desteği de dahil gerekli insani yardımı sağlamak üzere sahada çalıştığı belirtildi. Paylaşımda, Libya için daha fazlasının yapılması gerektiğinin alt çizildi.

YAS İLAN ETTİREN FELAKET: 4 BİN ÖLÜ, 9 BİN KAYIP

Orta Akdeniz'de etkili olan "Daniel fırtınası, 10 Eylül'de Libya'nın doğusundaki Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sele yol açmıştı.

Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi​ nedeniyle 11 Eylül'de ülke genelinde 3 günlük yas ilan etmiş, Libya Başkanlık Konseyi de kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara sel felaketinden zarar gören bölgeler için yardım çağrısında bulunmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Tarik Jasarevic, dün, Libya'daki selde 3 bin 998 kişinin yaşamını yitirdiğini, 8 ila 9 bin kişinin hala kayıp olduğunu duyurmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...