Tgrt Haber

Ürdün, İsrail'i açık açık uyardı: Bu bir savaş ilanıdır

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
06 Kasım 2023 17:05 - Güncelleme : 06 Kasım 2023 17:10
Ürdün, İsrail'i açık açık uyardı: Bu bir savaş ilanıdır

Uluslararası ateşkes çağrılarına görmezden gelen İsrail'e bir ülkeden daha sert bir uyarı geldi. Filistinlileri tehcir etmeye yönelik her türlü girişim veya koşulun kırmızı çizgileri olduğunu belirten Ürdün Başbakanı Hasavne, "Bu savaş ilanı olarak değerlendirecektir" dedi.

İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 10 bini geçti. Savaşın ilk gününden bu yana uluslarası toplumu ateşkes çağrısını dinlemeyen İsrail, Gazze'ye ölüm yağdırıyor. Ürdün Başbakanı Hasavne, bugün mecliste gerçekleştirdiği konuşmasında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili konuştu ve çok sert tepki gösterdi.

"ÜRDÜN BUNU BİR SAVAŞ İLANI OLARAK DEĞERLENDİRECEK"

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin Ürdün'ün tüm seçenekleri masada tuttuğunu Meclisteki grup başkanvekilleriyle toplantı gerçekleştirdi.urgulayan Hasavne, "Filistinlileri tehcir etmeye yönelik her türlü girişim veya koşul kırmızı çizgidir. Ürdün bunu bir savaş ilanı olarak değerlendirecektir" dedi.

"İSRAİL'E VERİLEN KORUMA DURDURULSUN"

İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü saldırıları "uluslararası hukuka ve uluslararası insancıl hukuka aykırı suçlar" şeklinde nitelendiren Hasavne, "Filistinlileri öldürmesi için İsrail'e verilen korumanın durdurulması gerekiyor. Uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuk, kimseyi ayırmadan sivillerin hedef alınmasını yasaklı suç olarak görüyor" ifadelerini kullandı.

SİVİLLERİN HEDEF ALINMASINA DİKKAT ÇEKTİ

İsrail'in asker ve sivil ayrımı yapmadan saldırdığına, ambulansları dahi vurduğuna dikkati çeken Ürdün Başbakanı, Gazze'ye saldırıların başladığı günden bu yana ülkesinin ateşkes için çaba sarf ettiğini vurguladı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...