Tgrt Haber

Ukrayna'da yaşayan Türk vatandaşı: Uyuyan insanların üzerine bomba attılar

24 Şubat 2022 12:32 - Güncelleme : 24 Şubat 2022 14:06

Ukrayna'daki Türk vatandaşları Rus saldırılarından korunmak için sığınaklara koştu. Odessa'da yaşayan Türk vatandaşı 'haince bir saldırı' diyerek son durumu anlattı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından panikleyen halk Harkov kentinde metro istasyonuna sığındı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya karşı saldırı emrinin ardından Ukrayna'da çok sayıda patlama sesi duyuldu. Rusya sivilleri hedef almaya başladı ve Ukrayna 8 sivilin öldüğünü 9 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Ukrayna'daki vatandaşlar, Ukrayna Devlet Başkanı'nın da uyarısıyla sığınaklara saklanmaya başladı. 

Odessa şehrinde ailesiyle yaşayan Türk vatandaş Sinan Bayraklı da sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerle çocuklarını sığınağa indirdiğini gösterip, son duruma ilişkin açıklamalar yaptı. Komşularıyla beraber güvenli bir bölgede olduklarını söyleyen Bayraklı, şunları anlattı:

“Gece uyumadık. Putin’in konuşmasından sonra Odessa’da ilk patlamalar duyuldu. Çocuklar panik halinde onları sığınaklarda güvene aldık. Türk komşularla birlikte buradan bir çıkış planı yapmaya çalışıyoruz. Şu an sokağa çıkıp bir yere gitmeye çalışmıyoruz bunun güvenli olacağını düşünmüyorum.''

Ukrayna'da yaşayan Türk vatandaşı: Uyuyan insanların üzerine bomba attılar

''UYUYAN İNSANLARIN ÜZERİNE BOMBA ATTILAR''

Odessa’daki saldırılardan etkilenen Bayraklı, “Maalesef gayet hain bir şekilde uyuyan insanların üzerine bomba attılar. Konsolosluktan haber bekliyoruz. Burada korku ve panik hali var. Kısıldık kaldık hareket edemiyoruz. Umarım 2. bir saldırı olmaz. Olursa Allah yardımcımız olsun. Allah kimseye böyle bir felaket göstermesin” dedi.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...