Tgrt Haber

Var olmayan ülkeyle anlaşma istifa getirdi! Dolandırıcılıkta son nokta

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Guardian
01 Aralık 2023 11:19 - Güncelleme : 01 Aralık 2023 11:31
Var olmayan ülkeyle anlaşma istifa getirdi! Dolandırıcılıkta son nokta

Paraguay'da hükümet, var olmayan bir ülkeyle anlaşma imzaladı. Tarım Bakanlığı özel kalem müdürünün düştüğü tuzağa başka ülkelerin de çekildiği ortaya çıktı.

Paraguay​'da Tarım Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Arnaldo Chamorro, Kailasa Birleşik Devletleri adlı bir ülkeyle anlaşma imzaladı. Kailasa'nın kurgusal, aslında var olmayan bir ülke olduğu ortaya çıkınca ise istifa etmek zorunda kaldı. Akıllara durgunluk veren olayda Chamorro'nun tek olmadığı anlaşıldı. Hindistanlı kaçak bir grubun uydurduğu ülkeyle, Güney Amerika'da başka ülkelerin de kandırıldığı anlaşıldı.  

Hindistan’da cinsel saldırı suçlamasıyla aranan Nithyananda isimli gurunun Kailasa Birleşik Devletleri için hazırladığı internet sitesinde, eski Hindu medeniyetinin yeniden doğuşuyla ilgili öğretileri anlattığı belirlendi.

''SAHTE ÜLKEDEN YARDIM SÖZÜ''

Kailasa Birleşik Devletleri’nden temsilcilerin ekim ayında Paraguay’da Tarım Bakanlığı yetkilileriyle görüşerek diplomatik ilişkilerin kurulması konusunda mutabık kaldığı belirtildi.

Ülkeyle ilgili hiçbir şey bilmediğini itiraf eden Chamorro ise, sahte ülkeden yetkililerin sulama gibi konularda Paraguay’a yardım sözü vermeleri nedeniyle anlaşmayı imzaladığını söyledi.

Skandal ülkede dalga konusu olurken hükümet Chamorro’nun yerine yeni bir ismin atandığını duyurdu.

Kaynak: The Guardian
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...