Tgrt Haber

Venedik'te turistler için yeni dönem: Hem ücret hem rezervasyon

20 Nisan 2022 13:16 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 16:13
Venedik'te turistler için yeni dönem: Hem ücret hem rezervasyon

Dünyanın dört bir yanında turist akınına uğrayan İtalya’nın Venedik kentinde bu yaz itibariyle ‘rezervasyonlu turist’ dönemine giriliyor. Turistlerin rezervasyonla kabul edileceği kente artık girişlerde ücretli olacak.

İtalya’da kanallarıyla dünyaya ün salmış ve her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Venedik kentinde çok tartışılacak bir karara imza atıldı. Birçok kişinin görmek için tatil planı yaptığı bu tarihi kente yaz itibarıyla turistlerin rezervasyonla kabul edileceği açıklandı.

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, Corriere del Veneto gazetesine verdiği demeçte, Hristiyan aleminin kutladığı Paskalya Yortusu sırasındaki tatil döneminde tarihi kente çok sayıda turistin geldiğine işaret etti.

“DENGELİ BİR TURİZM İÇİN”

Yaz aylarından itibaren kentlerine gelecek turistlerin rezervasyon yaptırarak kabul edilmesinin deneneceğini belirten Brugnaro, gelecek yıldan itibaren ziyaretçilerin, giriş ücreti ödemek zorunda olacağını da bildirdi. Brugnaro, kentteki yoğunluğu önlemek ve dengeli bir turizm için bunun doğru yol olduğunu vurguladı.

“TURİST AKININI İDARE ETMEDE TEK YOL”

Venedik Belediyesi Turizmden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Simone Venturini, AGI ajansına yaptığı açıklamada, kente gelişlerde rezervasyon yaptırma zorunluluğunun 2023'ten itibaren başlayacağını, bu yaz ise bunun denemesinin yapılacağını ifade etti.

Venturini, elde edilecek verilerle söz konusu uygulamaya gerekli eklemelerin ve ayarların yapılacağını belirterek, bunun turist akınını idare etmede tek yol olduğunu dile getirdi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...