Tgrt Haber

Viyana'daki Suriye toplantısına Ürdün de katılacak

29 Ekim 2015 04:57
Viyana'daki Suriye toplantısına Ürdün de katılacak

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenecek Suriye toplantısına Ürdün'ün de katılacağı bildirildi.

Ürdün hükümetinden adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye krizinin çözümüne ilişkin cuma günü Viyana'da düzenlenecek toplantıya Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cevde'nin de katılacağını belirtti. Yetkili, Suriye krizinin ilk günlerinden itibaren çözümün ancak siyasi olabileceğine inandıklarını ve bunun en kısa zamanda gerçekleşmesini umduklarını vurguladı. İsimlerinin gizli kalması koşuluyla dün AP haber ajansına açıklamada bulunan Amerikalı yetkililer, Suriye'de krizi çözüme kavuşturmaya yönelik uluslararası toplantılara Tahran yönetiminin davet edildiğini bildirmişti. Yetkililer, davetin Rusya tarafından iletildiği bilgisini vermişti.

Suriye'deki krize çözüm bulmak üzere 23 Ekim'de Viyana'da Türkiye, Suudi Arabistan, ABD ve Rusya arasında yapılan toplantıda, bir sonraki görüşmede katılımcı ülke sayısının artırılması kararlaştırılmıştı. Rusya özellikle İran ve Mısır'ın davet edilmesinde ısrarcı olmuştu. ABD yönetimi, İran'ın uluslararası toplantılara katılma ihtimalini bir süredir göz önünde bulundururken, Suudi Arabistan'ın da aralarında olduğu ABD'nin bazı müttefikleri buna karşı çıkıyordu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...