Tgrt Haber

Vladimir Putin'den Rus ailelere çağrı: 7-8 çocuk yapın

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
01 Aralık 2023 19:26 - Güncelleme : 01 Aralık 2023 19:37
Vladimir Putin'den Rus ailelere çağrı: 7-8 çocuk yapın

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nüfusu artırmanın öncelikli hedeflerinde biri olacağını söyledi ve ailelere çağrıda bulundu. Putin, ailelere yedi veya sekiz çocuk sahibi olmaları çağrısı yaptı.

Son 30 yılda Rusya​'da doğum oranı​ ciddi şekilde düştü. Verilere göre, doğum oranını oldukça düştüğü Rusya'da Ukrayna'ya yönelik saldırılarılarda 300 binden fazla kayıp verdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​ de bu duruma dikkat çekerek yaptığı konuşmada, Rus nüfusunu artırmanın "gelecek yıllardaki öncelikli hedefi" olacağının altını çizdi.

Rus lider Putin, şu ifadeleri kullandı:

"Halklarımızın çoğu, dört, beş veya daha fazla çocuğun yetiştirildiği aile geleneğini sürdürüyor. Rus ailelerde büyükannelerimizin 7, 8 çocuğu olduğunu hatırlayın. Bu gelenekleri koruyalım ve canlandıralım. Çok çocuk​ sahibi olmak, geniş bir aileye sahip olmak, Rusya'nın tüm halkları için bir norm, bir yaşam biçimi haline gelmeli"

RUSYA'NIN NÜFUSU YAŞLANIYOR

Dünyanın en büyük yüz ölçümene sahip ülkesi Rusya'da yaşayan insan sayısı 146 milyon. Yapılan tahminlere göre ise Rusya’nın nüfusu yaşlanıyor ve 100 yıl içinde bu rakam 112 milyona kadar düşebilir.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özellikle gençler ve yeni evlenenlerle ilgili katıldığı birçok programda üç çocuk isteğini sık sık dile getiriyor.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...