Tgrt Haber

Vladimir Zelenskiy Ukrayna halkına seslendi: Saldırıya geçin

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
06 Mart 2022 00:00 - Güncelleme : 06 Mart 2022 00:16
Ukrayna Devlet başkanı Vladimir Zelenskiy halka 'saldırın' diye seslendi.

Son dakika haberi: Ukrayna Devlet başkanı Vladimir Zelenskiy Rusya'nın taarruz kararı sonrası halka seslendi. Zelenskiy, “Düşmandan kazanılan topraklarımızın her metresi zafere doğru bir adımdır, saldırıya geçin” dedi.

Ukrayna Devlet başkanı Vladimir Zelenskiy halka 'saldırın' diye seslendi.

Rusya-Ukrayna arasındaki 3. müzakereye çok az bir süre kala bölgede durum daha da kötüye gidiyor. Ukrayna’daki Mariupol ve Volnovakha kentlerinde bugün yerel saatle 10:00’dan itibaren ateşkes ilan edilmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı, sivillerin tahliyesine yönelik başlatılan ateşkesin sona erdiğini hatırlatarak, “Saat 18:00’den itibaren taarruza yeniden başlandı” ifadelerini kullandı. Rusya ordusu tekrar taarruz için harekete geçti. Ukrayna Devlet başkanı Vladimir Zelenskiy Ukrayna halkına seslendi.

'ÖZEL KAHRAMANLIK'

Rusların geçici olarak Ukrayna topraklarında olduğunu söyleyen Zelenskiy, “Şehriniz geçici olarak işgal edildiğinde protesto etmek özel bir kahramanlıktır. Zırhınız olmasa bile zırhlı araçlardan kaçmıyorsunuz. İşte bu yüzden geçici olarak buradalar. Halkımız, Ukraynalılarımız geri çekilmiyor. Vazgeçmiyorlar. Direnişi sürdürüyorlar. İşgalcilere, evinize gidin diye bağırıyorlar. Düşmandan kazanılan topraklarımızın her metresi zafere doğru bir adımdır, saldırıya geçin. Dışarıya çıkarak direnmeliyiz. Herson'da olduğu gibi. Berdyansk'ta olduğu gibi. Melitopol'de olduğu gibi. Konotop'ta olduğu gibi. Dışarı çıkıp bu kötülüğü şehirlerimizden kovmalıyız” ifadelerini kullandı.

DONBASS'A SESLENİŞ

Zelenskiy, sözlerinin devamında Donbass halkına da seslenerek, “Donbass! Senin hakkında ne dediklerini hatırla. Kimse Donbass'ı dizlerinin üstüne çöktürmedi. Birçoğunuzun Ukrayna'nın sizden nefret ettiğine inandığını biliyorum. Saldıracaklar, yıkacaklar yalanını, Rus televizyonlarında her gün söylüyorlar. Ama 8 yıl önce Donetsk’i 8 yıl sonra Harkov’u karşılaştırın” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...