Tgrt Haber

Wagner askerlerinden Moskova'ya gözdağı: Başlıyoruz, hazır olun

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Euronews
24 Ağustos 2023 20:44 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 20:49
Wagner askerlerinden Moskova'ya gözdağı: Başlıyoruz, hazır olun

Wagner askerleri, liderleri Yevgeniy Prigojin'in şüpheli ölümünün ardından Moskova'ya gözdağı verdi. Wagner askerleri, çektikleri videoda "Şu anda Wagner Grubu'nun ne yapacağı hakkında çok fazla şey konuşuluyor. Size tek bir şey söyleyebiliriz, başlıyoruz, hazır olun, bizi bekleyin." dedi.

Rusya​'da geçtiğimiz aylarda ayaklanma başlatan paralı asker grubu Wagner​'in lideri Yevgeniy Prigojin​, içinde bulunduğu uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Prigojin'in şüpheli ölümü sonrası Wagner askerleri, Telegram​'da video yayınlayarak Putin​'den intikam alacaklarını belirtti. Askerler "Hazır olun, bizi bekleyin" ifadelerini kullandı.

'BİZİ BEKLEYİN'

Euronews'te yer alan habere göre; Telegram'da bir video yayınlayan Wagner askerlerinin mesajında "Şu anda Wagner Grubu'nun ne yapacağı hakkında çok fazla şey konuşuluyor. Size tek bir şey söyleyebiliriz, başlıyoruz, hazır olun, bizi bekleyin." ifadeleri yer aldı.

İNTİKAM YEMİNİ ETTİLER

Rus özel güvenlik şirketi Wagner Grubu üyeleri, şirketin patronu Yevgeniy Prigojin'in de içinde bulunduğu uçağın düşmesi sonucu öldüğünün açıklanmasının ardından intikam yemini etti. 

Prigojin'in ölümüyle ilgili olarak Putin'in yanı sıra Savunma Bakanı Sergey Şoygu'dan da intikam almayı planladıklarını aktaran askerler, Prigojin'in ölümünün doğrulanması halinde Kremlin'i ele geçirme sözü verdi.

WAGNER İSYANI

Prigojin, 24 Haziran'da beraberindeki savaşçılarla Rus yönetimine karşı silahlı isyan başlatmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e son yılların en büyük tehdidini oluşturan olayda, Prigojin, bir Wagner kampına yönelik Rus askeri saldırısına yanıt olarak iki Rus kentindeki askeri tesislerin kontrolünü ele geçirerek güçlerini Rusya'nın başkentine doğru yürütmüştü.

Kriz, ancak Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko'nun Prigojin'in Belarus'a taşınmasını öngören bir anlaşmaya aracılık etmesiyle yatıştırılabildi. Aynı anlaşmanın bir parçası olarak Wagner birliklerine Rus ordusuna ya da kolluk kuvvetlerine kaydolma, ailelerinin ve arkadaşlarının yanına dönme ya da Belarus'a gitme seçenekleri sunulmuştu.

Kaynak: Euronews
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İlhan 24 Ağustos 2023 21:56

Projoinin uçağın düşmesi sonucu olması derin şüpheler doğurdu çünkü bu işin arkasında amarikan istihbaratının parmağım olabilir çünkü amaçlarl vagner gurubuyla karşım karşıya getirmek istemişlerdir aynı ukrayna rusyayı birbirine savaştlrarak ve vagner gurubuyla rusya cephesini genişleterek zor duruma düşürmek istemişlerdir durum onu gösteriyor yani rusya slklştlglnda nükleer silahlnl kullandlrlp üç üncü dünya savaşının fitilini ateşleyip karadenize nato müdahalesiyle müdahale edip türkiyeylde

Sonraki Haber Yükleniyor...